New York’taki gibi gökdelenlerin olduğu, Las Vegas gibi ışıl ışıl olan Dubai, Arap Yarımadası’ndaki yedi Birleşik Arap Emirliği’nden biri. 1900’lü yıllarda bir liman ve balıkçı kasabası görünümündeyken, bölgede petrol bulunmasından sonra geliri sürekli yükselen Dubai alışveriş, ticaret ve turizm merkezi haline geldi. Gelin Dubai’inin ışıltısında gözlerimizi kamaştıracak bir yolculuğa çıkalım.
Burj Khalifa
Dubai’de görülmesi gereken yerlerin başında Burj Khalifa geliyor. 828 metre uzunluğunda olan Burj Khalifa 161 katlı. Dubai’nin silüetinde yükselen Burj Khalifa’nın yanında diğer gökdelenler küçük kalıyor. 124. kattan şehri seyredebilirsiniz. Şehrin ışıklarının yandığı akşam saatlerinde Burj Khalifa’ya çıkarsanız seyir zevkiniz artacaktır. Birkaç gün önceden bilet almanız gerekiyor. Çünkü biletler çok çabuk tükeniyor.
Burj Al Arab
Şehrin simgesi olan 7 yıldızlı otel, şekliyle Yelken Otel olarak da biliniyor. Dolgu alan üzerindeki oteli ziyaret etmek hayli astronomik fiyatlı da olsa, oteli seyretmek bedava.
Palmiye Adaları
Önemli bir mühendislik başarısı olan yapay adalar oldukça büyük. Bunu adaların yapımında kullanılan kum ve kaya sayısını öğrenince daha iyi anlıyorsunuz. 72 kilometrelik sahil şeridinin genişletilmesi için gerçekleştirilen proje 7 yılda tamamlanmış. Hollandalı mühendislerin denizden alan kazanma konusunda ne kadar uzman oldukları malum. Bu sayede ülke topraklarını genişletmiş olan Hollandalı mühendisler, adaların yapımında görev almış. Palmiye Üçlemesi olarak da bilinen Palmiye Adaları Jebel Ali, Palm Jumeirah ve Palm Deira isimli adalardan oluşuyor. Ada üzerinde lüks oteller, villalar, alışveriş merkezleri ve restoranlar bulunuyor.
Çöl Safarisi
Dubai çölün üzerine kurulmuş bir şehir. Çölü keşfetmeden buradan gitmek olmaz. Çöl safarisi bu sebeple yapılacak önemli bir etkinlik. Araçlarla ve ATV motorlarla yapılan turlardan sonra deveye binmek, hint kınası dövme yaptırmak mümkün.
El Fahidi Hisarı
El Fahidi Hisarı, modern Dubai’nin en eski yapısı. 1787 yılında yapılan hisar içerisinde 1971 yılında Dubai Müzesi açılmış. Hisarın doğu surlarında iki adet top bulunuyor. Hisarın bahçesinde de ayrıca bronz toplar ve yazlık bir ev görülebilir. Müzede Dubai’nin gelişmesinden önce gündelik hayatına ve mesleklere dair objeler sergileniyor. M.Ö. 3000 yıllarına ait yaşam izlerinin bulunduğu Al Quasis bölgesinden gelen eserler de müzede incelenebilir. Şehrin en yüksek minaresi olan Grand Mosque de Hisar’ın içinde bulunuyor.
Atlantis Hotel
Palm Jumeriah’ın en ucunda bulunan bu lüks otel, Aqua Park’ı ile ünlü. Burada dalış aktivitelerine katılabilir, otelin plajında güneşlenip Basra Körfezi’nde denize girebilirsiniz. Akvaryumlarda deniz canlılarının büyülü dünyasına konuk olabilirsiniz.
Madinat Jumeirah
Madinat Jumeirah yani Cumeyra şehrinde üç adet butik otel, bir tiyatro, bir alışveriş merkezi, bir çarşı ve restoranlar bulunuyor. 40 hektarlık alana yayılmış olan kompleks ışıl ışıl. Eski Arap köylerinden esinlenilerek tasarlanan kompleks Dubai’de mutlaka görülmesi gereken bir yer. Bölgede kanallarda palmiyeler arasında gezintiye çıkabilirsiniz. Tiyatrosunda bir etkinliğe katılabileceğiniz kompleksin ortasındaki çarşıda keyfinizce alışveriş yapabilirsiniz.
Dubai Mall
Dünyanın en büyük alışveriş merkezi olan Dubai Mall’da 635 adet mağaza bulunuyor. Dünyaca ünlü pek çok markanın ürünlerini bulabileceğiniz alışveriş merkezi o kadar büyük ki koca bir günü ayırsanız bile yetmeyebilir.
JBR Walk & Dubai Marina
Birçok mağaza ve restorandan oluşan yürüyüş yolunda gökdelenler arasında gezebilir, alışveriş yapıp, karnınızı doyurabilirsiniz.
Jumeirah Camii
1975 – 1978 yılları arasında yapılan camii, Fatimi tarzda inşa edilmiş.
The Dubai Fountain
Burj Khalifa’nın yanındaki alanda ses, ışık ve müzik gösterileriyle birlikte suyun dansını seyredebilirsiniz.
Cevapla