.Tuvalet atıkları havada boşaltılır
Bu şehir efsanesine o kadar çok inanıldı ki, FAA(Federal Havacılık Kurulu) bildiri yayınlamak zorunda kaldı.Uçaklardan havadayken boşaltım yapılması teknik olarak mümkün değil.Yani uçuş görevlileri kafalarına göre bir düğmeye basıp tuvalet atık deposunu havaya boşaltamazlar.Atıklar yere indikten sonra kanalizasyona aktarılırlar.
.Cep telefonu uçağı düşürür
Hayır düşürmez.Diyelim ki cep telefonunuzu uçakta açık unuttunuz.Büyük bir ihtimalle uçak düşmez !!Elektronik alet kullanımının uçakta arızaya yol açtığı kanıtlanmış değil.Hatta pilotların kokpite İPad getirme izni dahi var.Yakın zamanda uçuş süresince elektronik aletlerinizi uçuş süresince kullanabiliyor olmamız olası.
Hayır yapmaz.’Her uçağa bindiğimde hastalanıyorum’ diyen bir çok kişi tanıyorsunuz değil mi? Hastalanmış olabilirler ama uçak havalandırması değil onları bu duruma getiren.Uçak havalandırmaları ,bakteri ve virüsleri % 99 oranında öldüren bir filtreden geçirilmiş basınçlı hava verir.Uçuş süresince kapılan virüs ise büyük ihtimalle tepsi,örtü veya tuvaletlerde el temasıyla kapılan hastalıklardır.
Manchester Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırma yolcuların ses ve damak tadı ilşkisinden kaynaklanan bir algıdan dolayı yemeklerin kötü olduğunu sandıkları sonucuna varmış.Uçuş süresince kesintisiz olarak duyulan sabit motor sesinin yolcuların dikkatini dağıttığı ve yemeğin kötü olabileceği fikrine sabitlendiklerini ortaya koymuş.



Senelerdir pis su atılır diye biliriz. o kadar havada uçak varki herhalde tepemizden aşağı herkes nasibini alırdı.