Kolayyolculuk loading
Lütfen bekleyiniz
En Ucuz Uçak Biletini Buldunuz

Adana Uçak Bileti ve Seyahat Rehberi

Adana Uçak Bileti

“Adanalıyık, Allahın adamıyık” Adanalılar için dillere pelesenk olmuş bir laftır. Hele bir de Adana mutfağı dediniz mi akan sular durur. Diyette iseniz sakın Adana’ya yolunuz düşmesin, çünkü Adana’da 5 öğün muhteşem lezzetlerle diyetinizi yerle bir etmek garanti...

Adana’nın tarihi geçmişi Neolitik Çağa uzanmaktadır, sırasıyla Hititler, Persler, Büyük İskender, Roma ve Bizans egemenliğinde bulunan kent Selçuklular ve Memlükler tarafından yönetilmiştir. Yavuz Sultan Selim’in Mısır Seferi sonrası Osmanlı egemenliğine giren Adana, I. Dünya Savaşında Fransızlar tarafından işgal edilmiş ve 5 Ocak 1922’de Adana İtilafnamesi hükümleri uyarınca boşaltılmıştır.

Adana Türkiye’nin en kalabalık altıncı şehridir ve 2014 itibariyle nüfusu 2.165.595’tir. Karataş ve Yumurtalık ilçeleri sahil ilçesidir, şehir merkezi Seyhan Nehri üzerinde Akdeniz’den 30 Km uzaklıktadır. Coğrafi ve ekonomik anlamda zenginlik taşıyan Çukurova bu bölgededir ve tarıma elverişli, geniş ve verimli arazileresahiptir. Adana Büyükşehir Belediyesi Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Sarıçam ve Karaisalı olmak üzere 5 metropol ilçeden oluşmaktadır.

Adana’ya Ne Zaman Gitmeli?

Akdeniz ikliminin hakim olduğu Adana’da,yazlar bir hayli sıcak ve kurak geçer, kışın ılık ve yağışlıdır, dolayısıyla Adana her mevsim ziyaret edilebilir. Yerel halkın yaylalara kaçtığı bunaltıcı yaz aylarından ziyade, seyahat planlarınızı ilkbahar aylarına denk getirmenizi yavsiye ederiz.

En soğuk ay Ocak, en sıcak ay ise Ağustos ayıdır.  Yaz mevsimini tercih ederseniz Karataş ve Yumurtalık plajlarını kullanabilir, akarsu turizmi, dalış, sörf ve balıkçılık gibi aktivitelere katılabilirsiniz. Ayrıca Altın Koza Film Festivali genellikle Haziran aylarında düzenlenir fakat son yıllarda Eylül ayında tertiplenmiştir.

Adana’ya Nasıl Gitmeli?

Adana ülkemizin altıncı büyük kenti olması dolayısıyla ulaşım çeşitliliği vardır. Adana’ya uçak bileti alabilir, demiryolu ve karayoluyla da ulaşım sağlayabilirsiniz. Adana’ya Türk Hava Yolları, Sun Express, Pegasus, Anadolu Jet ve Bora Jet firmalarının pek çok tarifeli seferi bulunmaktadır. Havayolu şirketlerinin dönemsel olarak düzenlediği kampanyaları takip ederseniz veya tatil planı yapmaya başlar başlamaz adana uçak biletinizi erken rezervasyon kapsamında alırsanız, son derece uygun fiyatlarla uçuş gerçekleştirebilmeniz mümkün olacaktır.

Ankara, İstanbul, Antalya ve Trabzon illeri başta olmak üzere pek çok yurt içi uçuş noktasından Adana’ya uçak bileti bulabileceğiniz gibi, New York, Frankurt, Roma, Paris, Londra ve Amsterdam gibi birçok Dünya başkentinden de aktarmalı uçuş gerçekleştirebilmeniz mümkündür.

Adana’ya ulaşım için demiryolunu da tercih edebilirsiniz. Şehrin merkezinde bulunan tarihi bir tren garı bulunmaktadır ve demiryoluyla birçok yere ulaşım sağlanabilir. Başlıca Adana’ya tren seferlerine yer verecek olursak; Mersin en çok kullanılan hattır, ayrıca doğu, güneydoğu illeri, İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Kayseri gibi yurdun dört bir yanına rahatlıkla gidilebilir. Trenle Ankara Adana arası 11 saat 50 dakika civarı, İstanbul Adana arası 18 saat 30 dakika civarı, Konya Adana arası ise 6 saat 30 dakika civarındadır. Eğer trenle seyahat ederseniz tarihi tren garını da görmüş olursunuz.

Adana’ya karayolu ulaşımı için şehirlerarası otobüs firmaları tercih edilebilir, genellikle yurdun her tarafından rahatlıkla otobüs bulunabilmektedir. Eğer şahsi aracınız ile yolculuk edecekseniz aşağıda vereceğimiz bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Adana Mersin arası 1 saattir, her 5-10 dakikada bir otobüs bulabilirsiniz, şahsi aracınızla da seyahat edebilirsiniz. Adana’da Nerede Kalmalı? Eğer kamu misafirhanesi kullanma imkanınız varsa Adana’da Öğretmen Evi, Polis Evi, DSİ misafirhanesi ve Üniversite Konuk Evleri mevcut. Kamu misafirhaneleri dışında Otel arıyorsanız Adana Hilton, Sürmeli Adana Hotel, Hotel Seyhan, Park Royal ve Hotel Şenbayrak City tercih edilebilir.

Otellerin çoğu kent merkezi ve hava limanına 5-10 dakikalık mesafelere bulunmaktadır.lanmıştır ve alışverişmerkezleriyle iç içedir, bu yüzden merkez otelleri tercih edilebilir. Torosların yamacına konuşlanan bazı Adana Otelleri ise tatil köylerini andırır. Otel fiyatları uygundur, mevsime göre pek değişiklik göstermez, 100 TL ile 150 TL arasında bir bütçeyle iyi bir otelde konaklayabilirsiniz.

Adana’da Ne Yemeli-İçmeli?

Adana mutfağı çok çeşitli ve lezzetli tatlara sahiplik eden, zengin ve doyurucu özelliğe sahip olan, çeşitli kültürlerin karışımıyla günümüze ulaşmış mükemmel bir değerdir. Adana yemeklerinde özellikler et, bulgur ve baharatlar yoğun olarak kullanılır.

Kebap; Adana deyince akla ilk önce kebap gelir, meşhur Adana Kebabı’nı duymayan kalmamıştır, hatta Adanalılara göre Adana Kebabı tamlamasında Adana fazladır, zira kebap sadece Adana’da olur. Otellerde, restoranlarda ve cadde aralarındaki kebapçılarda bu lezzetleri bulabilirsiniz.

Lahmacun; çok meşhur olmasa da bölgenin yerel mutfağında önemli bir yere sahiptir, Urfa ve Antep lahmacunlarına göre daha küçüktür, bir porsiyonda 5 adet lahmacun bulunur, taze maydanoz ve limonla servis edilir.

İçli Köfte; Adana içli köftesinin özelliği haşlama usülüyle pişirilmesidir. Restoranlarda rahat bulamasanızdahi, panayır, kermes tarzı yerlerde bulabilirsiniz.

Şırdan; Adana’da hava kararınca her sokak başında sabaha kadar bekleyen bir şırdancı bulunur. Şırdan hayvanbağırsağının, et, pirinç ve baharatla doldurulup haşlanmasıyla imal edilir ve acı biberle sunulur. Sakatat severseniz denemelisiniz.

Şalgam; Şehrin en yaygın içeceği şalgamdır, sağlığa bir çok yönden faydası olan şalgam suyu Adana’da acılı ve taneli olarak su gibi içilir.

Bici Bici; Adana’ya gelip de bici bici dedikleri yerel tatlılarını yemeden dönmeyin deriz. Hemen hemen her sokak başında bulabileceğiniz bu lezzet özellikle yaz aylarında bolca tüketilir.

Adana’da Nereleri Gezmeli?

Adana’nın turizm kenti olduğunu söyleyemeyiz, daha çok tarım, sanayi ve iş kentidir fakat tarihi yapısı çokkıymetlidir ve mutlaka görülmelidir. Çok sayıda antik kente ev sahipliği yapan ve bir çok tarihi ve kültürel zenginliği içerisinde barındıran şehir, tatilcilerin dikkatini çekmektedir.

Adana Taş Köprü

Roma döneminde yapılan ve kentin sembolü olan Taş Köprü, Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlayan tarihi bir yapıdır. Dünyanın araç trafiğine açık olan en eski köprüsüdür.

Ulu Cami (Ramazanoğulları Cami)

1541’de Ramazanoğulları tarafından yapılmıştır, Selçuk ve Memlük mimarisinin esintileri mevcuttur. Adana’nın sembol yapılarındandır.

Adana Merkez Sabancı Cami

Türkiye’nin ve Ortodoğu’nun en büyük camisidir. Seyhan nehrinin hemen kıyısında yer alan cami 99 metre yükseklikte 6 minareye sahiptir.

Adana Arkeoloji Müzesi

Şehir merkezinde Reşatbey’de ziyarete açıktır. Çukurova’da yapılan kazılar sonucu çıkan eserler sergilenir,müze kart geçerlidir.

Tarihi Kazancılar Çarşısı

Daha önce kazancılar ve bakırcılar çarşısı olarak kullanılmış tarihi bir mekandır, günümüzde gündelik ihtiyaçlara yönelik esnaf yer almaktadır.

Büyük Saat

1881’de inşasına başlanan saat kulesi 1 yılda tamamlanmıştır ve Türkiye’nin en büyük saat kulesidir, uzunluğu 32 metredir. Ayrıca Adana’da Seyhan gölü ve barajı, Atatürk Evi Müzesi, Dilberler Sekisi, Anavarza Kalesi ve Antik Kenti, Misis ve Şar Antik Kentleri, Şahmeran Kalesi ve Varda Köprüsü gezilebilir yerlerdir.

Adana’da Nerede Eğlenilir?

Adana’da eğlence ve gece hayatı oldukça hızlıdır, Şehirde disko, bar, türkü bar ve kulüp konseptinde eğlence mekanları bulunur. Ünlü İngiliz Pub zinciri The North Shield Adana’da sevilen mekanlardandır. Seyhan barajı kenarında da eğlence mekanları bulabilirsiniz. İsteğinize göre alkollü ve alkolsüz canlı müzik dinleyebileceğiniz mekanlarda mevcut.

İstanbul’dan bildiğimiz komedi, mizah ve sanat çerçevesinde bir araya gelen Leman Kültür yazarları için düşünülen ve sonrasında okurlarada açılan Leman Kütür Adana’da hizmete girerek eğlence hayatına renk katmıştır. İstanbul’dan alışık olduğunuz bu konsepti bir de Adana’da görebilirsiniz.

Adana gece hayatında farklı lezzetleri ile adından sıkça söz ettiren ve özellikle üniversite gençliğinin buluşma noktası olan Adana Beyoğlu Cafe Bar ise bir diğer görülmesi gereken mekandır. Çalışanların sıcak tavrı size Adana misafirperverliğinin en güzel örneğini sunacaktır.

Adana seyahat planları yapmaya başladıysanız, ucuz Adana uçak bileti ve konaklama fırsatını yakaladıktan sonra, Adana’nn tadını çıkarmanızı tavsiye ederiz.

Şimdiden rahat uçuşlar ve keyifli tatiller…

Kampanya ve avantajlardan önce sizin haberiniz olsun!