Kolayyolculuk loading
Lütfen bekleyiniz
En Ucuz Uçak Biletini Buldunuz

Çanakkale Uçak Bileti ve Seyahat Rehberi

canakkale ucak bileti

‘’Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın bu toprak, bir devrin battığı yerdir.’’

Bir milletin yeniden var olduğu, Türk ordusunun adını kanlarıyla tarihe yazdığı, nice şehitlerimizin yattığı, Mehmetçiğin yuvası Çanakkale, bir tarihtir, kültürdür, ‘’Çanakkale Destandır.’’

Çanakkale, kuzeybatı Anadolu'da, kendi adıyla anılan boğazın kıyısında yer alan bir kenttir. İlin eski merkezi aslında Biga olup, Cumhuriyet döneminde, kazanılmış olan başarılardan dolayı ilin ismi ve merkezi Çanakkale olarak değiştirilmiştir. İlin isminin kökeni ise yörede çok gelişmiş olan çanak-çömlek zanaatından gelir. Şehrin iki simgesi hâline gelen Kale-i Sultaniye ile çanakçılık özdeşleşince de şehir "Çanakkale" olarak adlandırılmaya başlanmıştır.

Asya ile Avrupa kıtaları arasında bir köprü konumundaki Çanakkale, insanlığın yerleşik hayata geçtiği dönemden, tarihi çağların başlangıcına kadar, önemli kültürlere ev sahipliği yapmıştır. Binyıllar boyunca farklı toplumların egemenliğinde kalmış olması, mimarisinde ve günlük yaşamda oluşturduğu çok renkli mirasın farklı izlerini göstermektedir.

Çanakkale’ye Ne Zaman Gitmeli? 

Çanakkale, genel anlamada ılıman iklime sahiptir fakat bulunduğu konum nedeni ile Karadeniz ve Akdeniz iklimi etkisini de yaşamaktadır. Gelibolu yarımadası diğer bölgelere göre daha soğuktur. Yazın sıcaklık oldukça yüksek olur ve sıcak bir yaz geçirir bu nedenle Çanakkale’ye seyahat etmek için en uygun zaman ilkbahar ve sonbaharın başlangıcıdır.

Çanakkale’ye Nasıl Gitmeli? 

Çanakkale ’ye ulaşım, karayolu havayolu ve deniz yolu ile sağlanmaktadır. Türkiye’nin birçok noktasından Çanakkale’ye uçak yolculuğu yapabilirsiniz.

BoraJet ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Çanakkale Havalimanı’na direkt uçuş bulunmaktadır. Türk Hava Yolları’nı tercih eden yolcularımız ise hem Atatürk Havalimanı’ndan hem de Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Çanakkale’ye Türk Hava Yolları ve Anadolujet ortak uçuşu ile aktarmalı olarak uçabilirler. Ayrıca Anadolu Jet’in İzmir ve Antalya’dan da her gün Ankara aktarmalı  Çanakkale seferi bulunmaktadır.

Biletinizi ne kadar erken alırsanız o kadar uygun Çanakkale bilet almış olacaksınız. Erken davranmanız yer bulma açısından da önemli çünkü bahar ve yaz aylarında biletler birkaç gün öncesinden tükenebiliyor.

Çanakkale’de Nerede Kalmalı?

Çanakkale, hem yaz turizminin geliştiği, hem de kültür turizmimizin en önemli şehirlerinden biri olmasından dolayı birçok konaklama alternatifi vardır. Kiralık ev, pansiyon, otel seçenekleri mevcuttur. Özellikle sahil kesiminde yaz turizminin gelişmesine bağlı olarak bütçenize uygun, çok sayıda otel ve pansiyon bulunmaktadır. Yaz aylarındaki yoğunluğu göz önüne alırsak uçak biletiniz gibi otel rezervasyonunuzu da erken yapmanızın hem yer bulmanız açısından, hem de daha uygun olacağını hatırlatmak isteriz.

Çanakkale’de Ne Yemeli-İçmeli?

Turisti eksik olmayan Çanakkale'de deniz kenarı bölge olmasına bağlı olarak deniz ürünleri ve çeşitleri oldukça fazladır. Genellikle ege mutfağı kültürü hakimdir. Sofraya zenginlik katmayı seven yöre halkının zeytinyağlı yemekleri vazgeçilmezdir. Pırasa ve patlıcan diğer Ege şehirlerimize göre burada daha fazla kullanılır.

Çanakkale’de, balık çorbası, düğün çorbası, sütlü çorba gibi çorba çeşitleri, şaraşura, patlıcan göce, oğlak çevirme, asma yaprağında sardalye, ahlat turşusu, peynir helvası, Gökçeada ve Bozcaada üzümleriyle yapılan şaraplar mutlaka tadılması gereken lezzetlerdir.

Ayrıca dönüş yolunda mis gibi zeytinyağı ve Ege incirini evinize alıp, mutfağınızın en güzel köşesine koymanızı da tavsiye ederiz.

Çanakkale’de Nereleri Gezmeli?

Çanakkale Şehitler Anıtı:

Türk Milletinin tarihi ve milli önemine sahip en önemli anıttır. Çanakkale’de gezilecek şüphesiz en önemli yerdir.  Kahraman Türk milletinin vatanı uğruna canını feda etmesini simgeler. Şehit olan 238 askerimizin anısına sembolik olarak yapılan görkemli anıt Hisarlık’ta yer almaktadır. 1954’te başlanan anıt, maddi sıkıntılar sebebi ile 1960 yılında tamamlanmıştır.

1992 yılında halk ziyaretine açılan, Çanakkale Şehitler Anıtı, dört sütun üzerine kurulmuştur. Uzaktan bakılınca Mehmetçiğin ‘’M’’ harfi şeklinde görünür. Tavanında mozaikten Türk Bayrağı yer almaktadır. Şehitlik’te, yaklaşık 15.000 askerin adı mermere yazılmıştır, şehitler arasından 500 erbaş ve 100 subayın mezar taşları yaptırılmıştır.

57. Alay Şehitliği ve Anıtı:

57. Alay şehitlerinin 1.868 ismi burada yer alır. Sembolik olarak isimler ile yapılan anıt mezarlar oldukça etkileyici ve ürperticidir. Şehitliğin karşısındaki otoparkta ise, elinde süngüsü ile düşmana taaruza geçen bir askerin anıtı vardır. Bu anıt, cesareti ve kahramanlığı simgeler. 57. Alay Çanakkale Savaşı’nda düşmanı Conkbayır’da yenen Mustafa Kemal önderliğindeki alaydır. Bu alay Atatürk’ün emriyle savaşmış ve kahramanlıklar göstermiştir. Çanakkale’de gezilecek yerlerin en başında gelir.

Truva Antik Kenti:

Çanakkale’de gezilecek en önemli yerlerden biri de Truva Atıdır. Yüzyıllar öncesine dayanan hikayesi ile ilgi çeken antik kenti tarihi dönemler boyunca 9 defa yıkılmış olsa da yeniden yapılmıştır. Yaklaşık 3500 yıllık geçmişe sahiptir.  Truva antik kenti gizemli ihtişamıyla herkesin ilgisini çekmektedir. Dünya için de öneme sahip olan Troia Bölgesi, tarihi milli park ilan edilerek Dünya Kültür Mirasları arasında yerini almıştır.  Kenti 1870 yılında ünlü arkeolog Schliemann keşfetmiştir.

Homeros’un İlayda ve Odysseia Destanının doğduğu kenttir.

Aynalı Çarşı:

-          Çanakkale içinde ‘’aynalı çarşı’’, anne ben gidiyorum düşmana karşı. Off gençliğim eyvah!

1890 yılında Musevi Cemaatinden Eliyau tarafından yapılmış olan Aynalı Çarşı, Çanakkale’de bulunan en ünlü kapalı çarşıdır. 1915 yılında savaş nedeniyle tahrip olan olmuştur. Aynalı çarşı denmesinde ki en önemli sebep; çarşının içinde eskiden atlar için süs eşyası ve koşum yapan dükkanların olması, ayna ismi verilen at gözlükleri satan dükkanların fazla olması çarşıya aynalı adını vermiştir. Giriş kapısında bir kitabe yer almaktadır.

Üzerinde; ‘’Adaletliği ile tanınan Sultan Gazi 2. Abdülhamid Efendimiz Hazretleri’nin lütuf ve sahip çıkmalarıyla kendine bağlı Musevi uyruğundan İlyo Halyo kullarının çabalarıyla yaptırılmış ve gönülde yer tutan çarşıdır. Yıl Hicri Muharrem 1307 (Kasım Aralık 1889)’’ yazar.

Saat Kulesi:

Çanakkale’de mimarisiyle dikkat çeken önemi yapılardan biri olan saat kulesi, 1897 yılında II. Abdülhamit tarafından yaptırılmıştır. Çanakkale İtalyan Konsolosu Vitalis Gaptirole yapımında katkısı olan önemli kişilerden biridir kulenin ilk bölümü balkondur, dört bölümden oluşur. En üst katında kadranlı saati yer almaktadır.

Assos Antik Kenti:

Kusursuz tarihi dokusuyla Çanakkale’de gezilmesi gereken eski yerleşim yeridir. Athena Tapınağının şehridir. Tarihi M.Ö. 6. Yüzyıllara kadar uzanan tarihi vardır. Sönmüş bir volkanik tepe üzerine konumlanan kent andezit taşıyla inşa edilmiştir. Kentin çevresi surlarla çevrilidir. Antik kentin içinde Nekropol yani mezarlık bulunmaktadır.

Ünlü filozof Aristotales’in yaşamış olduğu ve felsefe okulu kurduğu yer olması ile de oldukça değerli ve dikkat çekicidir. 

Çanakkale Arkeoloji Müzesi

Şehirde keşfedilen antik kentlerin kazı çalışmalarında bulunan kalıntıların sergilendiği önemli bir müzedir. Yaklaşık 12.747 arkeolojik esere ev sahipliği yapmaktadır. Troia Salonu’nda Erken Tunç çağı ve Demir Çağı dönemlerine ait seramikleri eserler arasında yer almaktadır. Assos Salonu’nda tanrıça figürleri, çocuk mezarlarında bulunan topraklardan yapılmış oyuncaklar sergilenir. Müzede güzellik tanrıçası olarak bilinen Afrodit’i anlatan heykel, saflığı temsil eder. Oldukça ilginç ve dikkat çekici olan müze görülmesi gereken yerler arasındadır.

Bozcaada:

Türkiye’nin üçüncü büyük adası olan Bozcaada, Çanakkale’nin en güzel adasıdır. 500 yıldır Türkler ve Rumların bir arada yaşadığı tarihi ada, yunan mitolojisinde Tenedos ismiyle anılmıştır. Bozcaada Kalesi’ni, renkli caddelerini, Rum mahallesini, bağ evlerinin mutlaka görmelisiniz. Adanın en yüksek yeri olan Göztepe mutlaka görmeniz gereken manzaraya sahiptir.

Çanakkale’de Nerede Eğlenilmeli?

Hem yaz turizminin gelişmesi, hem de öğrenci şehri olması sebebiyle Çanakkale’de gece hayatı oldukça renkli ve eğlencelidir. Barlar sokağı olarak bilinen Fetvahane Sokağında herkesin zevkine uygun mekanlar bulunmaktadır. Çanakkale’de tabiri caizse gece hayatı bu sokaktan sorulur. 

Türk destanın yazıldığı koca bir tarihe imza atan, her köşesi ayrı kültürden izleri barındıran masmavi denizi ile sizi kucaklayan Çanakkale’ye hiç vakit kaybetmeden uçak biletinizi almanızı öneririz.

Şimdiden rahat uçuşlar ve keyifli tatiller…

 

Kampanya ve avantajlardan önce sizin haberiniz olsun!