Kolayyolculuk loading
Lütfen bekleyiniz
  • 0850 304 tel8225
    Hafta içi 09:00 - 18:00 arası
Kolayyolculuk flychange

Dökümanlar

WEB SİTESİ ZİYARETÇİSİ/POTANSİYEL MÜŞTERİ/WEB SİTESİ MÜŞTERİSİ AYDINLATMA METNİ


6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU (“KVKK”) UYARINCA, KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA, WEB SİTESİ ZİYARETÇİSİ/POTANSİYEL MÜŞTERİ/WEB SİTESİ MÜŞTERİSİ AYDINLATMA METNİ

Biz, G.O.P Mah. Ergin Sok. Kaskar Apt. No: 6/23 Çerkezköy/ Tekirdağ adresinde yer alan Gazi Global Turizm ve Bilgi Teknolojileri A.Ş. (“Şirket”) olarak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında hangi kişisel verilerinizi ne amaçlarla işleyeceğimizi size anlatmak için bu Aydınlatma Metni’ni hazırladık.  Lütfen Kolayyolculuk.com’un çerezleri nasıl kullandığını açıklayan ayrı Çerez Politikasınıda okumayı unutmayınız.

Veri sorumlusu sıfatıyla;

duruma göre aşağıda belirtilen şekillerde elde ettiğimiz kişisel verilerinizin, hukuki ilişkilerimiz kapsamında, işlenmelerini gerektiren amaç çerçevesinde ve bu amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde, tarafımıza bildirdiğiniz veya bildirildiği şekliyle kişisel verilerin doğruluğunu ve en güncel halini koruyarak, aşağıda belirtilen şekillerde kaydedileceğini, depolanacağını, muhafaza edileceğini, yeniden düzenleneceğini, kanunen bu kişisel verileri talep etmeye yetkili olan kurumlar ile paylaşılacağını ve KVKK’nın öngördüğü şartlarda, yurt içinde ve yurt dışında üçüncü kişilere aktarılacağını, devredileceğini, sınıflandırılabileceğini ve KVKK’da sayılan sair şekillerde işlenebileceğini bildiririz.

HANGİ KİŞİSEL VERİLERİNİZİ İŞLİYORUZ?

Tarafımızca elde edilen ve işlemeye konu olacak kişisel verileriniz aşağıdaki gibidir:

Kimlik Verisi

İsim-soyisim, doğum tarihi, cinsiyet, TC kimlik numarası, pasaport numarası, TC vatandaşı olup olmama durumu, pasaport bilgileri

İletişim Verisi

Telefon numarası, e-posta adresi, adres, talep ettiğiniz hizmeti sağlayan şirketin isteyeceği sair iletişim bilgileri

Seyahat Bilgileri

Havayolu, uçuş tarihi ve saati, kalkış şehri/havalimanı, gidilecek şehir/havalimanı, havayolu sadakat kartı numarası, uçuş sınıfı, koltuk numarası tercihleri, yemek tercihleri, beraber yolculuk eden kişiler ve bunlara ait kimlik bilgileri gibi detaylı bilgiler, havayolu mil programı, vize bilgisi, seyahat edecek yolcuların özel talepleri

Finansal Veriler

Ödeme için gerekli finansal bilgiler   

Özel Nitelikli Kişisel Veri

Kişinin engellilik durumu, duruma göre sağlık nedeniyle özel ihtiyaçları, yemek tercihi  

İnternet Sitesine Erişim Verisi

IP, kullanılan cihaz, çerezlerle siteye daha önceki giriş bilgisi, çerezlerle sitede yapılan arama bilgisi, erişilen sayfalar, sitede geçirilen süre, lokasyon, basılan tuşlar, kullanılan cihazın işletim sistemi ve versiyonu, kullanılan browser bilgisi

İşitsel Veri

Telefon görüşmelerinin ses kayıtları

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ NE ŞEKİLDE VE HANGİ SEBEPLERLE TOPLUYORUZ?

Kişisel verilerinizi

  • * Web sitemizi ziyaret ettiğinizde Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik çerçevesindeki IP adresi, bağlantı tarih ve saat bilgisi, istenen sayfa adresi, işlem bilgisi (GET, POST komut detayları) ve sonuç bilgileri, yararlanılan hizmetin türü, hizmetin başlama ve bitiş zamanı, aktarılan veri miktarı ve varsa abone kimlik bilgileri gibi trafik bilgilerini saklama yükümlülüğümüzü yerine getirmek için topluyoruz.
  • * Web sitemizi ziyaret ettiğinizde internet sitesine erişim verilerinizi çerezler vasıtasıyla Çerez Politikası’nda detaylı olarak bildirilen amaçlarla otomatik olarak topluyoruz. Ayrıntılı bilgi için bkz Çerez Politikası.
  • * Web sitemizde potansiyel müşterimiz olarak arama yaptığınızda talebinize uygun mevcut uçuş alternatiflerini size sunmak amacıyla arama motoruna sizin eklediğiniz kalkış şehri/havalimanı, gidilecek şehir/havalimanı, tarih aralıkları, yolcu adetleri, tercih edilen havayolu gibi seyahat bilgilerinizi topluyoruz.
  • * Web sitemizi ziyaretiniz sırasında Frizbit tarafından sunulan web push bildirimine olumlu cevap vermeniz üzerine internet kullanımınız sırasında size reklam ve promosyon içerikleri de dâhil olmak üzere, ilginizi çekebilecek içerikleri saptayarak sunmak amacıyla çerezlerle kişisel verilerinizi topluyoruz.
  • * Aramızdaki hizmet ilişkimizin kurulması ve ifası gereği her türlü rezervasyon taleplerinizi karşılamak, uçak bileti satın alınması, rezervasyon değişiklik ve iptal işlemlerini tamamlamak ve talebiniz doğrultusunda size çeşitli hizmetler vermek amacıyla web sitesi üzerinden, ve aynı amaçlara müşteri temsilcilerimizle telefon veya e-posta üzerinden iletişime geçmeniz durumunda hava yolu şirketleri gibi iş ortaklarımızın ve sair kurumların bizden talep ettiği kişisel verileri sizden web sitesi üzerinden, elektronik iletiler ve telefon aracılığıyla topluyoruz.
  • * Hizmet kalitemizi geliştirmek, şikâyet yönetimi ve olası uyuşmazlıklarda savunma hakkımızı kullanabilmek amacıyla, yapılan telefon görüşmelerini kaydederek topluyoruz.
  • * Kanun gereği fatura düzenlemek için gereken kişisel verilerinizi sizden elektronik iletiler, telefon aracılığıyla veya fiziksel olarak topluyoruz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ HANGİ AMAÇLARLA İŞLİYORUZ?

Kişisel verileriniz, ilgili mevzuatta belirtilen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilecektir.

Yukarıda belirtilen kişisel verileriniz,

Size hizmet sağlayabilmemiz için;

  • Havayollarının uçak bileti düzenleme ve check-in işlemleri için talep ettikleri verilerin işlenmesi, değişiklik ve iptalleri
  • Bilet rezervasyon, satış, değişiklik ve iptal işlemleri gerçekleştirilmesi ve yönetilmesi
  • Platformumuzda yer alan ve bizden talep ettiğiniz müşteri hizmetlerinin size sunumu
  • Talebiniz doğrultusunda size uygun mevcut uçuş alternatiflerinin sunulması
  • Özel talepleriniz doğrultusunda size özel hizmetlerin sunulması
  • Sizinle gerektiğinde iletişime geçilmesi

 

Kanuni yükümlülüklerimizin yerine getirilebilmesi için

  • Acentası bulunduğumuz havayolları tarafından kanuni yükümlülükleri gereği ilgili kurum ve kuruluşlardan talep edilecek bilgilerin sağlanması
  • Hukuka uygun olarak talep edildiği takdirde adli ve idari birimlere bilgi verilmesi
  • Faturalama işlemlerinin yapılması
  • İnternet trafik bilgilerinin tutulması, saklanması ve usule ve yasaya uygun talep edildiğinde yetkili merci, kurum ve kuruluşlarla paylaşılması
  • Mahkemelerin, yetkili merci ve kurum ve kuruluşların usule ve yasaya uygun taleplerinin yerine getirilmesi

Savunma hakkımızı kullanabilmemiz amacıyla;

  • Uçak rezervasyonu ve biletleme faaliyeti gibi aracılık sağladığımız hizmetlere ve seyahat acentası hizmetlerimize dair bilgileri ve verileri yasal savunma hakkımızı kullanabilmek amacıyla yasal zamanaşımı süresi boyunca saklıyoruz.
  • Sizinle aramızda bir hukuki uyuşmazlık çıktığı takdirde yasal zamanaşımı süresi içerisinde bulunan ve savunmamızı gerçekleştirmemiz için gerekli kişisel verilerinizi işliyoruz.

Hizmet kalitemizin kontrolü, iyileştirilmesi ve şikayet yönetimi için

  • Web sitesi kullanım bilgilerinin takip ve analiz edilmesi
  • Telefon görüşmelerinin kayıt altına alınması
  • AR-GE çalışmalarının yapılması
  • Web Sitesi’nin daha etkili kullanılabilmesi için bazı teknik verilere ihtiyaç duyulması,
  • Şirket’in sizin Web Sitesi’ni tarama ve kullanma tercih ve alışkanlıklarınıza ilişkin bilgilerin toplanması,

Reklam ve pazarlama faaliyetleri için

  • Rızanız olduğu takdirde reklam ve promosyon içerikleri de dahil olmak üzere bilgilendirme ve tanıtım yapılması

şeklinde işleyebiliriz.

 

BAŞKALARI HAKKINDA BİZE VERDİĞİNİZ KİŞİSEL VERİLER

Seyahat organizasyonunuzun bir parçası olarak bilgilerini bize verdiğiniz başka konuklarla birlikte veya onlar adına seyahat organizasyonu yapıyor olabilirsiniz. Bu durumda, kişisel verilerini bize verdiğiniz kişilerin kişisel verilerinin sizin tarafınızdan paylaşıldığının farkında olmaları ve bu Aydınlatma Metni’nde belirtildiği şekilde Şirketimiz tarafından bu verilerin işlenmelerini kabul etmelerini sağlamanın sizin sorumluluğunuzda olduğunu belirtmek isteriz. Dolayısıyla, söz konusu kişisel verilerin ilgili kişilerin bilgi ve rızasına uygun olarak Şirket ile paylaşıldığını ve ilgili kişinin aksi yöndeki tüm talep ve iddialarının sorumluluğunun tarafınıza ait olduğunu hatırlatmak isteriz.

 

WEB SİTESİ ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLEN OTEL VE ARAÇ KİRALAMA REZERVASYONLARI

Kolayyolculuk.com üzerinden daha önce otel ve araç kiralama rezervasyonu yaptıysanız Kolayyolculuk.com’un bu faaliyetlerle ilgili olarak sadece arayüz olduğunu ve size uygun alternatifleri sunmak ve akabinde rezervasyon işleminizi gerçekleştirmek üzere doğrudan iş ortaklarımızın web sitelerine yönlendirildiğinizi biliyorsunuzdur. Dolayısıyla bu hizmetler kapsamında online olarak verdiğiniz kişisel verileriniz Kolayyolculuk.com tarafından değil yönlendirildiğiniz iş ortaklarımızın veri kayıt sistemlerine iletilmektedir. İş ortaklarından birinin web sitesi üzerinden otel veya araç kiralama rezervasyonu yaptığınızda bu iş ortaklarının kişisel verilerinizi nasıl işleme alabileceğini anlamak istiyorsanız bu iş ortaklarının gizlilik bildirimlerine göz atmayı unutmayın.

 

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN YURT İÇİNDEKİ VEYA YURT DIŞINDAKİ ÜÇÜNCÜ KİŞİLERLE PAYLAŞILMASI

Şirket İçi

  • Kişisel verilerinizi bilet oluşturma işlemini yapan bilet satış temsilcilerimize, muhasebe personelimize, CRM (Customer Relationship Management / Müşteri İlişkileri Yönetimi) sistemi yönetiminden sorumlu CRM uzmanlarımıza ve üst yönetime aktarmaktayız.

Yurt İçi

  • Sağladığımız seyahat hizmetleri için işlenen ve toplanan kişisel verilerinizi entegrasyon bağlantıları, yazılımları, telefon, e-posta ve fiziksel yol ile ilgili hizmeti sağlayan veya aracılık eden yurt içi merkezli kurum, kuruluş veya entegratörlere aktarmaktayız.
  • Elektronik ticari iletilerin gönderilmesine yönelik onayınız olduğu takdirde ve onayınız olması halinde siz onayınızı geri çekene dek pazarlama, promosyon gibi elektronik ticari iletilerin toplu olarak gönderilmesini sağlayan toplu e-posta ve SMS hizmeti sağlayıcısına [EE6]aktarmaktayız.
  • Muhasebe işlemleri için kullanılan muhasebe programı sunucularına aktarmaktayız.[ABA7]
  • Ödemelerin gerçekleştirilmesi için ödeme bilgileriniz bankalara, ödeme sistemi sağlayıcılarına ve kredi kartı bilgilerinizin saklanmasını tercih ettiğiniz takdirde yetkili güvenli kredi kartı bilgisi saklama hizmeti sağlayıcısına aktarmaktayız.
  • E-fatura düzenlenmesi ve muhafaza edilmesi amacıyla yetkili fatura entegratörü şirketine aktarmaktayız.
  • Telefon görüşmelerini ve bunların kayıt altına alınmasını sağlayan santral firmasına aktarmaktayız.
  • Web sitesi danışman firmalarına aktarmaktayız.
  • Skyscanner, wigo, seyahatim.com gibi, uçak bileti arama motorları üzerinden gelen müşteriler için ilgili arama motorlarına işlemle ilgili geri bildirimler yapmaktayız.

Yurt Dışı

  • Sağladığımız seyahat hizmetleri için işlenen ve toplanan kişisel verilerinizi entegrasyon bağlantıları, yazılımları, telefon, e-posta ve fiziksel yol ile ilgili hizmeti sağlayan veya aracılık eden yurt dışı merkezli kurum, kuruluş veya entegratörlere aktarmaktayız.
  • Web sitemiz ve sunucularımız, yurt dışında bulunan Amazon Web Services bulut sunucularını, e-posta hizmeti ise Google bulut sunucularını kullanmakta, bu sebeple kişisel verileriniz şifreli biçimde yurt dışında bulut sunucularda saklanmaktadır.
  • Şirket içi iletişimin güvenli ve hızlı bir biçimde yönetilmesi için sunucuları yurt dışında bulunan uluslararası güvenlik sertifikalarına sahip iletişim yazılımı kullanılmaktadır.
  • Yurt dışı ödeme sistemleri kullanımında ilgili ödeme hizmeti sağlayan şirketlere kişisel verinizi aktarmaktayız.

HAKLARINIZ

KVKK’nın 11. maddesi gereği bize şahsen, kimliğinizi ispat etmeniz kaydıyla, kişisel verileriniz ile ilgili; 

  • Hakkınızda kişisel veri işleyip işlemediğimizi öğrenebilir, eğer işliyorsak veya işlemişsek, buna ilişkin bilgi talep edebilirsiniz.
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığı öğrenebilirsiniz.
  • Kişisel verilerinizin yurt içi veya yurt dışına aktarılıp aktarılmadığını ve kimlere aktarıldığını öğrenebilirsiniz.
  • Yanlış ve eksik kişisel verilerinizin düzeltilmesini ve bu verilerin aktarıldığı veya aktarılmış olabileceği alıcıların bilgilendirilmesini talep edebilirsiniz.
  • Kişisel verilerinizin KVKK madde 7’de öngörülen şartlar çerçevesinde imha edilmesini (silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini) talep edebilirsiniz. Ancak imha talebinizi değerlendirerek hangi yöntemin uygun olduğu somut olayın koşullarına göre tarafımızca değerlendirilecektir. Bu bağlamda seçtiğimiz imha yöntemini neden seçtiğimiz ile ilgili bizden her zaman bilgi talep edebilirsiniz.
  • Kişisel verilerinizin aktarıldığı veya aktarılabileceği üçüncü kişilerin söz konusu imha talebiniz ile ilgili bilgilendirilmesini talep edebilirsiniz.
  • Münhasıran bir otomatik sistem kullanılarak oluşturulmuş kişisel veri analizinizin sonuçlarına bu sonuçlar çıkarlarınıza aykırıysa itiraz edebilirsiniz.
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep edebilirsiniz.

Başvurunuzda yer alan talepleriniz, talebin niteliğine göre en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Ancak, işlemin Şirket için ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından Veri Sorumlusuna Başvuru Usul Ve Esasları Hakkinda Tebliğ’de belirlenen tarifedeki ücret alınabilir. 

 

Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili hususlarda başvurunuzu Şirketin internet adresinde bulunan başvuru formunu doldurarak veya Veri Sorumlusuna Başvuru Usul Ve Esasları Hakkinda Tebliğ’in 5. maddesinde şartlara uymak kaydıyla aşağıdaki şekillerde yapabilirsiniz:

 

  • Yazılı ve imzalı olarak
  • kolayyolculuk.com/kvkk/veri_sahibi_basvuru_formu.pdf adresinde bulunan Veri Sorumlusuna Başvuru Formu aracılığı ile
  • Kayıtlı elektronik posta (KEP) adresinizden göndereceğiniz e-posta ile
  • Güvenli elektronik imza veya mobil imza ile
  • Bize daha önce bildirdiğiniz ve kayıtlarımızda yer alan elektronik posta adresinizi kullanarak Şirketimize teslim edebilirsiniz.

 

Şirket tarafından talebinizin niteliğine ve başvuru yönteminize göre Şirket tarafından başvurunun size ait olup olmadığının belirlenmesi ve böylece haklarınızı koruyabilmek amacıyla ek doğrulamalar (kayıtlı telefonunuza mesaj gönderilmesi, aranmanız gibi) isteyebiliriz. Örneğin Şirkette kayıtlı olan e-posta adresiniz aracılığıyla başvuru yapmanız halinde Şirkette kayıtlı başka bir iletişim yöntemini kullanarak size ulaşabilir ve başvurunun size ait olup olmadığının teyidini isteyebiliriz.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ
Gazi Global Turizm ve Bilgi Teknolojileri A.Ş.

Mersis No:0845003593600014

KEP:[email protected]

İletişim Email: [email protected]

Adres: G.O.P mah. Ergin Sok. Kaskar Apt. No: 6/23 Çerkezköy/ Tekirdağ



Kampanya ve avantajlardan önce sizin haberiniz olsun!