Kolayyolculuk loading
Lütfen bekleyiniz
En Ucuz Uçak Biletini Buldunuz

Kars Uçak Bileti ve Seyahat Rehberi

Kars Uçak Bileti

Kars’ın geçmişi Paleolitik dönemlere kadar uzanmaktadır. Kars ismi, M.Ö. 130’lu yıllarda Kafkas Dağlarının kuzeyinden buraya gelen Bulgar Türkler’in Velentur boyunun Karsak Oymağı adlı halkından gelmektedir. Yazılı tarihe göre ise Kars’ta Urartular ilk yaşayan topluluktur. Bu da milattan önce 9. yüzyıl ve 6. yüzyıl arasında ki döneme denk gelmektedir. Kars’ta bulunan Urartu krallığının adı Diauekhi Krallığı’ydı. Milattan önce 550 yılında ise Urartuların Perslerin egemenliğine girmesi ile bu şehir için başka bir sayfa açılmış oldu.

Kars o dönem 18. Saptrak’lık içerisinde bulunmaktaydı. Perslerden sonra da bu yörede Arakslar, Tigranlar, Sassaniler egemen oldular. Daha sonra Hz. Ömer döneminde Van gölüne kadar ilerlenmiş ancak burası alınamamıştı. Daha sonra halk Araplara kendi isteği ile teslim olmuş ancak Selçuklulara’a kadar yine de bölgenin birçoğu Hristiyan olarak yaşamını sürdürmüştü. 1064 yılında ise Selçukluların egemenliği altına girmiş olan bu şehir, daha sonra Osmanlı Rus savaşı sırasında Rus topraklarına katıldı ve 1918 de ise Brest – Litovsk Antlaşması ile tekrar Osmanlı topraklarına katılmıştır. Daha sonra Ermeni’lerin ve İngillizlerin egemenlikleri altına giren Kars 1920 yılında tekrar Türk topraklarına katıldı.

Kars’a Ne Zaman Gitmeli?

Kars’ta karasal iklim hüküm sürmektedir. Dolayısı ile yazlar kuraktır ve kışlar ise oldukça soğuk ve bol kar yağışlı geçmektedir. Kars’a gitmek için en uygun zaman gitme amacınıza göre değişecektir. Eğer tarihi yerleri, doğal güzellikleri görmek, Kars’ın kültürünü, insanlarını keşfetmek için gidecekseniz tabi ki ilkbahar ayları ve sonbahar en uygun zamanlar olacaktır. Bu zamanlarda sıcaklıklar daha normal seyrettiğinden sıcaktan bunalmadan ya da soğuktan üşümeden rahatça gezebilirsiniz. Ancak Kars’ta çok önemli kayak merkezleri bulunmaktadır. Kış turizmi açısından oldukça önemli bir şehir olan Kars’a kış sporları için gidecekseniz tabi ki en uygun zaman kış ayları olacaktır şüphesiz.

Kars’a Nasıl Gitmeli?

Kars’a gitmek için birçok ulaşım alternatifi bulunmaktadır. Bu seçenekler, havayolu, demiryolu, otobüs veya kendi aracınız ile yapabileceğiniz ulaşım çeşitleridir. Havayolu ile direk ve aktarmalı uçuş seferleri bulunmaktadır. İstanbul Kars uçuşları için THY, Pegasus Hava Yolları ve AnadoluJet’in direkt uçuşlarını veya yine THY’nin AnadoluJet ile ortaklaşa yürüttüğü Ankara aktarmalı uçuşlarını tercih edebilirsiniz. Siz kendinize en uygun sefer saatlerini sitemiz üzerinden araştırabilir ve en ucuz Kars uçak biletini bulabilirsiniz. Böylece hem kısa zamanda ve hesaplı bir yolculuk yapmış olursunuz.

Bunun dışında eğer dilerseniz demiryolu ile de ulaşım sağlamak da mümkündür. Doğu ekspresi ile yolculuğunuzu yapabilirsiniz. Kars için bir diğer seçenek de otobüsler yahut da kendi aracınız ile seyahat etmektir ki bize sorarsanız en makul olanı havayolu ulaşımıdır. Çünkü 1 saat gibi kısa bir sürede Kars’a varmış olacaksınız. Hem de erken rezervasyon yaptırdığınız takdirde kampanyalar dâhilinde en ucuz Kars uçak bileti fırsatını yakalayabilirsiniz. Bunun içinse tek yapmanız gereken sefer ve yolcu bilgilerini girerek seferleri incelemeniz ve kendiniz için en uygun bileti satın almaktır. Böylece ucuz ve konforlu bir Kars seyahati yapmış olacaksınız.

Kars’ta Nerede Kalmalı?

Kars şehri, belirttiğimiz üzere kış turizmi açısından oldukça ilgi gören bir şehrimizdir. Dolayısı ile kış sporları amacı ile gidiyorsanız, kayak sporları yapılan bölgede oldukça fazla otel seçeneği ile karşılaşacaksınız. Ancak sezon içinde gittiğinizde fiyatların yüksek olduğunu hatırlatmak isteriz. Dolayısı ile önceden rezervasyon yaptırarak Kars otellerinde uygun konaklama fırsatları veya indirimler yakalayabilir, konaklama ihtiyacınızı da daha hesaplı hale getirebilirsiniz. Bunun dışında Kars’ta farklı zamanlarda bir gezi düşünüyorsanız şehir merkezindeki otelleri tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Şehir merkezindeki oteller için de erken rezervasyon imkânlarından faydalanabilir ve hem şehrin merkezinde hem de konforlu bir otelde ekonomik bir konaklama gerçekleştirebilirsiniz.

Kars’ta Ne Yemeli-İçmeli?

Kars Mutfağının yöresel yemekleri genellikle un, tahıllar ve hayvansal ürünlere dayanmaktadır. Ayrıca Kars balının ve kaşarının da oldukça ünlü olduğunu hatırlatmak isteriz. Kars’a gittiğinizde şehre özel peynir ve balın yanı sıra Hörre (un çorbası), Umaç Helvası, Kars böreği, Hangel, Kete, Sulu köfte, Erişte Pilavı, Haşıl, Ekşili Et, Feselli, Tencerede şiş kebap, Yaprak Mantı, Kesme Çorba, Hasuda Tatlısı, Kuymak, Katmer, Erişte Aşı, Kuzu Etli Pilav, Nezik, Tandırda Kaz Çekmesi (Kaz Asması) gibi lezzetleri kesinlikle denemelisiniz. Özellikle tandırda pişirilen yemeklerin tadına bakmadan Kars’tan ayrılmayın. Tandırda pişirilen yemeklerin kendine has özelliği yemeklerin lezzetini kat be kat artıracaktır.

Kars’ta Nereleri Gezmeli?

Kars Büyük Katedral

M. S 990 yıllarında yapılan bu katedral şehirde en dikkat çeken tarihi yapıların başında yer alır. Bagratlı Kralı II. Sembat tarafından yaptırılan bu katedral M.S. 1000’li yıllarda Kraliçe Katrenide tarafından bitirilmiştir. Mimarisinin sağlamlığı ise kesme taş ile yapılmasına bağlıdır.

Cıbıltepe Kayak Merkezi

Kars ilinin Sarıkamış ilçesinde yer almaktadır. İl merkezine 55 km uzaklıkta bulunan bu merkez de 5 etaplı pist bulunmaktadır.

Kars Kalesi

Vezir Firuz Akay tarafından yapılan bu kale Sultan Melik İzzet’in emri ile 1152 yılında yaptırılmıştır. Daha sonrasında Timur’un yerle bir ettiği kaleyi III. Murat tekrar yaptırmıştır.

Kuyucuk Kuş Cenneti

Merkezden 40 km uzaklıkta bulunan Kuyucuk gölü ve çevresindeki sulak alandır. Burada 56 farklı türde kuş cinsi bulunmaktadır. Bu bölgede bulunan kuşlardan bazıları; angut, uzunbacak, karaboyunlu batağan, sakarmeke, dikkuyruk, bozkaz türleridir. Kars’a geldiyseniz kesinlikle bu doğal alanı gelip görmelisiniz.

Kars Beylerbeyi Sarayı

Kars kalesi eteklerinde inşa edilmiştir. Lala Mustafa Paşa tarafından 1579 yılında inşa edilen bu sarayın inşasında kesme taş ve moloz kullanılmıştır. 1828 yılındaki Osmanlı – Rus Savaşında harap bir hale gelmiş ancak yine de birçok turistin ziyaret ettiği mekânlardandır.

Sürgütüs – Zivin Kalesi

Sürgütüs – Zivin Kalesi Urartu dönemine ait birçok sur ve kalesi bulunur. Dolayısı ile Urartular döneminde yapıldığı düşünülmektedir. Selçuklular döneminde onarılmış ve Osmanlılar döneminde de kullanılmıştır.

Asboğa Gölü

Sarıkamış ilçesinde yer almaktadır. Şehrin en güzel doğal alanlarından biridir.

Ayrıca Gazi Ahmet Muhtar Paşa konağı, Evliya Camii, Topçuoğlu Hamamı da ziyaret etmenizi önerebileceğimiz turistik yerlerdendir.

Kars’ta Nerede Eğlenmeli?

Kars’ın çok canlı ve renkli gece hayatı olan bir şehir olmadığını belirtmek isteriz. Ama tarihi yapıları ve doğal güzellikleri oldukça fazladır. Bunun dışında zaten kayak merkezleri olan Sarıkamış ilçesi de kış sporu sevenler için oldukça eğlenceli bir yer olacaktır. Kars’a gitmek ve kayak yapmak için şimdiden rezervasyon yaptırarak ucuz Kars uçak bileti bulabilirsiniz. Böylece çok daha uygun bir ulaşım sağlamış olursunuz.

Kampanya ve avantajlardan önce sizin haberiniz olsun!