Kolayyolculuk loading
Lütfen bekleyiniz
En Ucuz Uçak Biletini Buldunuz

Muş Uçak Bileti ve Seyahat Rehberi

mus ucak bileti

 

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden biridir Muş.Hem doğal hem de tarihi güzellikleri bir arada bulunduran bu şehir,Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Murat-Van bölümünde bir ovaya kurulmuştur.Urartular’a dayanan gelişmiş tarihi, Muş’un en önemli turistik değeridir.Kent sınırları içerisinde çok sayıda tarihi ve kültürel yapılar bulunmaktadır.Aynı zamanda kış ve doğa sporları bakımından büyük bir potansiyele sahiptir.

Muş’a Nasıl Gitmeli?


Muşa seyahat etmek isteyen yolcular hem karayolunu hem demiryolunu hem de havayolunu kullanabilirler.
Karayoluyla ulaşım sağlamak isteyenler Muş’un merkezine 2 km uzaklıkta bulunan Muş Otogarını kullanabilirler.
Demiryolunu kullanmak isteyen yolcular il merkezine uzaklığı 3 km olan Muş Tren Garını kullanabilirler.

Havayoluyla seyahat etmek isteyen yolcularımız , il merkezine 16 km uzaklıkta bulunan Muş Havalimanı’nı kullanabilirler.İstanbul’dan Muş’a seyahat etmek isteyen yolcularımız Turkish Airlines,Pegasus Havayolları ve Anadolu Jet’in tarifeli seferlerinden yararlanabilirler. Turkish Airlines’ın Atatürk Havalimanı’ndan Muş’a hergün direkt uçuşları bulunmaktadır.Anadolu Jet’in ise Ankara aktarmalı seferleri bulunmaktadır. Ancak Anadolu yakasında oturan ve özellikle Sabiha Gökçen Havalimanı’nı tercih eden yolcularımız için Pegasus Havayolları’nın ve Anadolu Jet’in direkt ve aktarmalı seferler yaptığı bilgisini paylaşmak isteriz.

İzmir, Antalya, Adana ve Ankara gibi diğer büyük şehirlerimizden Muş’a  gitmek isteyen yolcularımız için direkt uçuşların bulunmadığı fakat İstanbul aktarmalı seferler bulunduğu bilgisini paylaşmak isteriz.

Seyahat planlarınızı yapmaya başladığınız an Muş uçak biletini alırsanız erken rezervasyon ayrıcalıklarından yararlanarak en hesaplı Muş biletini rahatlıkla bulabilirsiniz.

Muş’da Nerede Kalmalı?


Şehirde  birçok konaklama alternatifi bulunuyor. Genel olarak 2 ve 3 yıldızlı otellerden oluşan Muş otelleri,  şehrin merkezinde bulunmaktadır. Evinizdeki iç huzuru yakalayabileceğiniz Muş otelleri, konforlu konaklama birimleriyle misafirlerin rahat etmeleri için her ayrıntıyı düşünmüş durumdalar.
Hotel Diyar Paris,Muş Grand Hotel,Muş Mir Otel Saray ,Yücesoy Otel ve Zümrüt Otel tercih edebileceğiniz otel seçenekleri içerisinde bulunmaktadır.

Muş’da Ne Yemeli-İçmeli?


Türkiye’nin hemen her şehrinde olduğu gibi Muş’un da kendine özgü yemekleri bulunmaktadır.Bölgede genel olarak hayvancılık yapıldığı için,menüde genellikle etli yemekler bulunmaktadır.Muş köftesi,Domatesli lahana dolması,Çorti,Keşkek,Mırtöge,Kaburga dolması,Kuşkonmaz,Ayran aşı,Müş böreği,Jağ yemeği ve Cevbelek Muş’un yöresel yemeklerinden bazılarıdır.

Muş’da Nereleri Gezmeli?

Muş birçok tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir.Muş gezi planınızın içinde mutlaka olması gereken yerleri sizing için sıraladık; Arak Manastırı,Hamurpet Gölü,Hacı Şeref Camisi,Malazgirt Kalesi,Tarihi Murat Köprüsü,Yıldız Han,Ulu Camii,Geleneksel Muş Evleri,Kayalıdere Antik Kenti,Bostankale Höyüğü…

Arak Manastırı :

Muş’un Karaçavuş Dağları’nın eteklerinde bulunan Kepenek Köyü’nün zirvesindeki Arak Manastırı, geniş bir düzlükte kurulmuştur. Manastır, şehrin en bilinen tarihi kalıntılarından biri olmakla birlikte,manastırın işçilik ve malzemesinde Roma üslubu göze çarpar.Bir rivayete göre uzun yıllar Roma-Sasani mücadelesine tanık olmuştur  ve 400 sene boyunca Sasani hakimiyetinde kalmıştır.Sasaniler iyi niyet göstergesi olarak bu manastırı Romalı mimar ve ustalara yaptırıp hediye etmiştir.

Hamurpet Gölü:

Muş’da yeşilin ve mavinin buluştuğu ender yerlerden biridir.Gölün her tarafı dik kayalarla çevrilidir.Gölde bol miktarda aynalı sazan,ördek,kaz,turna ve kunduz bulunmaktadır.

Malazgirt Kalesi:

İslam kaynaklarında bu kalenin birçok savaşa sahne olduğu söylenmektedir.
Evliya Çelebi , eserinde bu kaleden ve Malazgirt’ten söz etmektedir.”Kalenin üç tarafı yüksek olup doğuya bakan br kapısı vardır.Aşağı deresine inmek için kesme kayadan su yolları vardır.Bağ ve bahçesi o kadar meşhur olmayıp kalesi de yer yer Timur’un tahribine uğramıştır.Şehri o kadar mamur değildir.Tahminen 2 bin ev ,bir cami,iki medrese,bir küçük hamam, -ancak beş adam alır-,bir han,elli kadar dükkan ve yedi adet çocuk mektebi vardır.Şehir 18.örfi iklimin ortasında olup ,kuzeyinde Erzurum üç konaktır.Kıblesinde Bitlis iki konaktan daha kısadır.Van kalesi doğusunda olup dört konaktır.Ahlat kalesi ile Malazgirt kalesi arası tam yedi fersahtır.Dağ başlarından aşan yolları vardır.Şehrin suyu ve havası gayet yayla olup,bütün halkı güzel vücutludur.Çünkü kış çok sert olur.Şehrin içinden geçennehir,Bingöl yaylasından çıkar.”

Tarihi Murat Köprüsü:

Ne zaman yapıldığı bilinmeyen bir Selçuklu yapısıdır.143 metre uzunluğunda ve 4.77 metre genişliğindedir.Bu tarihi yapıyı turizme kazandırmak için çalışmalar yapılmaktadır.

Yıldız Han:

1307 yılında Miralay Seyfi Bey tarafından yapılmıştır. İki katlı olarak yapılan bu yapın alt katı  kesme taştan, üst katı ise Selçuklu mimari yapısına uygun olarak kerpiçten yapılmıştır. 613 metre kare üzerin kurulan hanın birinci katında emanethaneler, kuyumcular, manifaturacılar, bakırcılar ve gümüşçüler çalışırdı. İkinci kat ise otel olarak kullanılmıştır. Her iki katta toplam 52 dükkan olan han, 1916 Rus İşgalinde tamamen tahrip edilmiştir.

Kesik BaşTürbesi:

Hacı Şeref Camii’nin avlusunda bulunan bu  türbeden günümüze sadece cami duvarına bitişik iki mezar kalmıştır. Bu mezarlar yakın geçmişte onarılmış olup, caminin doğu duvarına bitişik dış cephede yer almaktadır. Mezarların orijinal yapım malzemesi ve şahideleri kaybolmuştur, ancak sonradan mozaikli beton ile yenilenmiştir. Üzeri demir kafes ile çevrili ve dış cephesi ahlat taşı ile kaplı olan mevcut mezar yapısı, dikdörtgen prizma konumunda, yerden 80-120 cm. yüksekliğindedir. Rivayete göre bu zat savaşta başı gövdesinden ayrılmış olmasına rağmen kopan başını koltuğunun altına alarak savaşmayı sürdürmüş, daha sonra bugünkü mezarının bulunduğu yere gelerek şehit olmuştur.

Bostankale Höyüğü: 

Malazgirt ilçesinin Bostankaya köyünde bulunan bir Urartı höyüğüdür. Ankara Üniversitesi'nden bir ekip tarafından yapılan yüzey araştırmaları sonunda, 1. derece SİT alanı olarak koruma altına alınmıştır.

Geleneksel Muş Evleri:

Muş Evlerinde yerleşim düzeni ve sokak dokusu tipik bir Türk kenti havasını yansıtmaktadır.Muş'un, konut mimarisi ; gelenek, görenek ve yaşam şekli ön planda tutularak yapılmıştır. Ayrıca iklimin ve coğrafyanın etkileri de bu evlerin yapılış şekillerine yön vermiştir.Sokak dokusu içinde yer alan evler, genellikle avlu gerisinde yükselen iki katlı yapılardan meydana gelmektedir.
Sokakla bağlantılı cümle kapısından geçilerek girilen avlunun yanında tandırlık, erzak deposu ve çardak görevi gören ağaç altı oturmalıklar yer almaktadır. Çoğu evde ise bunlarla birlikte ahır da mevcuttur. Estetik ve sade bir görünümü olan pencere kenarları, Selçuklu kültürünün etkisiyle miğfer kubbe tarzında inşa edilmekte ve dışardan bakıldığında miğfer görünümü bariz bir şekilde kendini göstermektedir. Pencerelerde cumba yerine önem verilmiş ve bu kısmı desteklemek amacıyla genelde sade olan korkuluklar kullanılmıştır. 

Her iki tarafı iki sütun üzerine çiçeklik nişleri ile süslenen giriş kapıları çift kanatlı olup genelde metal ağırlıklı yapılmakta, sade görünümlü kapı tokmakları ya da kilit bağlantıları ile tamamlanmaktadır. Kapıların içeri açılan kısmında girişi sağlayan bir basamak yüksekliğinde seki bulunur. 

İç kısımda, alt kat, genelde mutfak, banyo, tuvalet ve zahire odası ile birlikte merdiven boşluğunu oluşturan antrelerden oluşur. Yukarı çıkıldığında ise esasen geleneksel Türk evlerinde yer alan sofa ile cepheye bakan ve daha çok sohbet amacıyla kullanılan salon yer alır.

Üst katta yer alan bütün odalar bu salon etrafında sıralanır. Evlerde mekanları birbirine bağlayan kapılar basit ve gösterişsizdir. Bütün kapılar eşikli ve demir mandallı kapı kolu sistemi ile yapılmış olup, kapı boyutları, bulundukları konuma ve fonksiyonlara göre değişik büyüklüktedir. 

Muş’a ucuz uçak bileti alıp, seyahat eden yolcularımızın Muş Kale Parkı’nı, Esenlik Camii’ni, , Yıldız Han’ı, Murat Paşa Köprüsü’nü, Çengilli Kilisesi’ni ve  Arak Manastırı’nı gezip görmeden; yöre yemeklerinden Muş köftesi, lahana dolması, çorti aşı ve keşkek'i tatmadan; özgün el sanatlarından; oya, dantel ve boncuk işlemesi, halı, kilim ve battaniye dokumaları satın almadan dönmemesini öneririz.

Şimdiden iyi tatiller ve keyifli uçuşlar…

Kampanya ve avantajlardan önce sizin haberiniz olsun!