Kolayyolculuk loading
Lütfen bekleyiniz
En Ucuz Uçak Biletini Buldunuz

Samsun Uçak Bileti ve Seyahat Rehberi

Samsun Uçak Bileti

Karadeniz Bölgesi'nin eğitim, sağlık, sanayi, ticaret, ulaşım ve ekonomi açılarından en gelişmiş şehri olan Samsun kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerden olup "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak tanıtılmaktadır. Karayollarıyla Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne bağlayan Samsun aynı zamanda bir liman şehridir ve geniş hinterlandı ile bir lojistik merkezidir.

Samsun, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on altıncı şehri. Karadeniz Bölgesi'nin Orta Karadeniz Bölümü'nde yer alır ve bölgenin en kalabalık şehridir. Kuzeyinde Karadeniz, doğusunda Ordu, güneyinde Tokat ve Amasya, batısında ise Çorum ve Sinop illeri ile çevrilidir.

Yerleşim geçmişi MÖ 60000 yılına dek uzanan Samsun'a yerleşen ilk topluluk MÖ 5000-3500 arasında buraya gelen Kaşkalardır. Ardından Hitit ve Amazon dönemlerini yaşayan şehir MÖ 1182 ile MÖ 546 yılları arasında sürekli el değiştirmiş ve bu yıldan itibaren Pers hakimiyetine girmiştir. Perslerin ardından Pontus, Roma, Bizans egemenliği gören Samsun bunların ardından bir Ceneviz kolonisi haline gelmiştir. Bu dönemde Danişmendliler Beyliği tarafından kuşatılan Samsun alınamamış ve şehrin hemen yanına "Müslüman Samsun" adıyla yeni bir şehir kurulmuştur. I.Mehmed dönemine dek iki Samsun şehri de varlığını sürdürmüş, bu dönemde her iki şehir de Osmanlı Devleti topraklarına katılarak birleştirilmiştir.1422-1428 yılları arasında Osmanlı hakimiyetinden çıkan Samsun tekrar Osmanlı toprağı olmuş ve 1923 yılında Türkiye Cumhuriyetinin ilanına dek bu durumunu sürdürmüştür.

Türkiye'nin kurulmasına dek uzanan ve 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışıyla başlayan sürecin başlangıç durağı olması nedeniyle özel bir konumu bulunan Samsun "19 Mayıs Kenti" olarak anılmakta ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na ev sahipliği yapmaktadır.

Samsun’a Ne Zaman Gitmeli?

Samsun’un iklimi, sahilde ve iç kesimlerde değişiklik arz etmektedir. Sahil şeridinde tipik bir Akdeniz iklimi hüküm sürmesine rağmen iç kesimlerde dağların etkisiyle kara iklimi hâkimdir. Genellikle yaz mevsiminde, aşırı sıcaklar olmasına rağmen, deniz suyu buharlaşmasına ilâveten, çevredeki baraj göllerinin çokluğu sebebiyle nem oranı oldukça yükselir. Kış ayları ise az soğuk ve oldukça yağışlı geçmektedir. Yağışlar, kıyı kesimlerinde genelde yağmur şeklindedir. Kıyı kesimlerindeki karla örtülü gün sayısı 4-5 günü geçmez. İç kesimlerde ise karla örtülü gün sayısı daha fazladır ve sert geçen İç Anadolu ikliminin etkileri görülür. Ilık hava, bol yağış ve gür yeşilliğe ev sahipliği yapan Samsun’a hangi mevsim giderseniz gidin çok keyif alacaksınız.

Samsun’a Nasıl Gitmeli?

Samsun’a gitmek için Türkiye’nin birçok yerinden farklı alternatifler bulunmaktadır. Hava yolları, kara yolları ve demir yolu ile ulaşabilirsiniz.

Samsun’a en kolay yolu hava yolu ile gitmektir. Birçok şehirden Samsun Çarşamba Havalimanı’na direkt seferler vardır. İstanbul’dan hem Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan hem de Atatürk Havalimanı'ndan Samsun’a Türk Hava Yolları, Pegasus, Onur Air ve Anadolu Jet’in her gün direkt uçuşları bulunmaktadır. Ankara’dan Anadolu jet ile aktarmasız veya İstanbul aktarmalı uçabilirsiniz. İzmir’den de İstanbul aktarmalı Pegasus, Anadolu jet, Onur Air, Türk Hava Yolları uçuşları bulunmaktadır. Erken aldığınız uçak biletiniz sayesinde hem uygun bilet alırsınız, hem konforlu bir seyahat yaparsınız. Şehir merkezine 19 km uzaklıkta olan havalimanından şehre ulaşım taksi ve yolcu servisleriyle yapılmaktadır.

Samsun’da Nerede Kalmalı?

Samsun’da konaklamak isteyenler için birçok pansiyon, otel, tatil köyü alternatifleri bulunmaktadır. Çoğunlukla yerli turist ağırlayan şehirde oteller sahil kesimlerde ve şehir merkezinde sıklıktadır. Plaj bölgesinde de her bütçeye hitap eden uygun oteller, butik oteller, pansiyonlar bulunmaktadır.

Samsun’da Ne Yemeli-İçmeli?

Samsun denilince ilk akla gelen pidedir. Karadeniz mutfağında yeri ayrı olan börekleri, pideleri ve haluçkası kesinlikle tadılması gerekenlerdendir. Elde açılıp kıymalı ve cevizli olarak yapılan içli mantı, ördek ve tavuk etinden yapılan tirit, içine dövülmüş karanfil konulan karanfil konulan Nokul, Baklalı sarma, bir nevi mantıya benzeyen Haluçka, kaz pilavı, turşusu olan fasulyenin soğan ile kavrulmasıyla yapılan fasulye turşu kavurması, Oymaağaç Kebabı bu yöreye ait en bilindik lezzetlerdir.

Samsun’da Nereleri Gezmeli?

Samsun Ladik Akdağ Kayak Merkezi :

Samsun’a kış aylarında gelenler için, Ladik Akdağ Kayak Merkezi'nin zemini, eşine rastlanmayan bir özelliktedir. Bu durum gerek kayakçının çok daha rahat ve risksiz kaymasını gerekse karın yüzeyde çok daha fazla kalmasını sağlar. Samsun Ladik Akdağ Kayak merkezinde 6 adet pist alanı bulunmakla birlikte pist uzunluğu 1600-3500 metre arasında değişmekte olup, telesiyej uzunluğu 1365 metredir.

Samsun Büyük Camii:

İlk olarak 1300 yılında Hıdır Bey tarafından yaptırılmıştır. Büyük Camii, Samsun'un en büyük ibadet mekanıdır. Ahşap olarak yapıldığından dolayı 1869 yılında bir yangın sonucu tamamen yıkılmıştır. 1884 yılında ise Batumlu Hacı Ali Efendi tarafından ise tekrar inşa edilmiştir. Cami, şehir merkezinde bulunan Kale Mahallesi'nde yer almaktadır. Samsun Büyük Camii'nin dış mimarisi kadar iç dekorasyonu da beğeninizi kazanacaktır.

Mater Dolorosa Katolik Kilisesi:

Katolik halkı için hizmet veren kilise, 1845 yılında Gürcistan'dan göç eden İtalyan asıllı 8 rahip ve Katolik vatandaşların yaşamasından dolayı V. Murat tarafından yaptırılmıştır. O dönemlerde Samsun'un nüfusunun %30'u Hristiyandı.

Rahipler ilk olarak bölgede çocuklar için bir okul inşa etmiş ve rahibeleri yardım için çağırmışlardır. O yıllarda Osmanlı padişahı olan V. Murat Hristiyanlar ve Müslümanların birlikte yaşamalarını destekliyordu. Bu sebepten dolayı, Hristiyanların da yaşadığı bölgeye bir kilise inşa edilmesi için emir vermiştir. Kilise 1885 yılında tamamlanmış ve hizmet vermeye başlamıştır. muazzam mimarisiyle gelen misafirlerini etkilememesi neredeyse imkansızdır.

Samsun Onur Anıtı:

Heykel, Samsun Valisi Kazım Paşa tarafından, Samsun halkı adına Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel'e 1927 yılında sipariş edilmiş. Aynı yıl, 19 Mayıs günü de kaidenin resmi temel atma töreni gerçekleştirilmiş. Heykelin yapımına ise 1928 yılında Venedik'te başlanmış ve heykel 1931 yılında tamamlanmış. 29 Ekim 1931 tarihinde kaidesine dikilen Samsun Onur Anıtı'nın resmi açılışı 15 Ocak 1932'de yapılmış. Samsun Onur Anıtı, Cumhuriyet tarihinin on üçüncü anıtı olma özelliği taşıyor. Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan Atatürk Parkı'nda yer alıyor Samsun Onur Anıtı. Samsun'un simgesi haline gelen Samsun Onur Anıtı, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ilk çıktığı noktaya dikilmiş ve Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı sayılan o anı simgeliyor. Samsun Onur Anıtı'nın yüksekliği 8,85 metredir.

Samsun Atatürk Evi:

Atatürk Evi, müze olarak 26 Haziran 2006 tarihinde ziyaretçilerine kapılarını açmıştır. Müze şehrin biraz dışında kalan sanayi bölgesinin olduğu yerdedir.

Samsun Ordu karayolu üzerinde, Tekkeköy ilçesindeki bu ev Kirazlık Köprüsü'nün hemen yanı başında bulunuyor. Atatürk Evi Tekkeköy Belediyesi'nin imkanları ile yapılmıştır. Mustafa Kemal'in Selanik'te doğup büyüdüğü, çocukluk ve gençlik yıllarını geçirdiği evin iç ve dış dekorasyonu, burada özüne en uygun şekilde yapılmıştır. Atatürk'ün Selanik'teki evinin birebir aynısı İstanbul, Ankara ve Taşucu'ndan sonra dördüncüsü Samsun Tekkeköy'de aslına uygun olarak yapılmıştır.

Samsun Kent Müzesi:

Açıldığı ilk 70 gün içerisinde 20 bin kişinin ziyaret ettiği Samsun Kent Müzesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından jüri özel ödülüne layık görülmüş. Bununla birlikte, 2015 yılında düzenlenen 20. Luigi Micheletti Ödülleri'nde finale kalan Samsun Kent Müzesi, Avrupa'nın en prestijli 6 müzesi içerisinde yer almıştır. Samsun'un İlkadım ilçesinde yer alan Samsun Kent Müzesi, 12 Şubat 2013 tarihinde ziyarete açıldı.

İlk Adım Anıtı:

Samsun- Atatürk Bulvarı üzerindeki iskelede bulunan Atatürk'ün heykeli, şehrin simgelerinden biridir. 19 Mayıs 1919 yılında Atatürk'ün Bandırma Vapuru'ndan indiği iskelenin önünde bulunan İlk Adım Heykeli, Atatürk'ün doğumunun 100. yılında yapılmıştır.

Gazi Müzesi :

Gazi Mustafa Kemal, Samsun seyahatlerinde bu otelde konaklamıştır. Otel binası daha sonraki yıllarda Mustafa Kemal'e hediye edilmiştir. Atatürk'ün ölümünün ardından otel binası Makbule Hanım'a devredilmiştir. Ardından Samsun Belediyesi tarafından alınıp Cumhuriyet Halk Fırkası binası olarak hizmet vermiştir. Bina, 1940 yılında ise Gazi Müzesi olarak ziyarete açılmıştır. Gazi Müzesi'nde Onuncu Yıl Nutku'nun aslı, Atatürk'le ilgili fotoğraflar, belgeler ve gezi çantası, Bandırma Vapuru'nun bir maketi sergilenen eserler arasındadır.

Akalan Şelaleleri :

Aynı ismi taşıdığı Akalan Köyü sınırları içerisindedir. Büyüklü küçüklü tam 18 şelaleden oluşmaktadır ve çevresinin güzelliğiyle farklı bir dünyanın kapılarını aralar misafirlerine. Şelaleler 15 metre yüksekliğindedir. Fotoğraf makinalarınızı unutmamanızı öneririz.

Tekkeköy Mağaraları:

Şehir merkezine yaklaşık 14 kilometre uzaklıkta bulunan Tekkeköy Mağaraları, şehrin kolay ulaşım yoluna sahip tarihi mekanların dan biridir. Tekkeköy Mağaraları'nda yapılan kazılarda; Paleolitik Çağ, Mezolitik Çağ ve Tunç Çağına ait kalıntılar ortaya çıkarılmıştır.

Hamamayağı Kaplıcası :

Hamamayağı Kaplıcası Samsun’un turizm açısından önemli bir noktasıdır. Hamamayağı Kaplıcası, Ladik ilçesine 13 kilometre uzaklıktadır. Kaplıca suları mineraller bakımından oldukça zengindir. Önemli kaplıcaların başlarında gelmektedir.

Ladik Gölü :

Samsun’un coğrafyasını güzelleştiren yapılardan biridir Ladik Gölü, 870 hektarlık bir alana hâkim olan Ladik Gölü'nün üzerine küçük adacıklar bulunur. Gölün çevresindeki dağ ve orman manzaraları inanılmaz bir iç huzuru verecektir.

Amisos Tepesi:

Şehir merkezine 4 kilometre uzaklıkta olan Amisos Tepesi, Baruthane olarak adlandırılan bir noktada yer almaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin en çok merak ettiği yerlerden biridir. Tepeye teleferikle çıktıktan sonra eşsiz manzarasını seyredilebilirsiniz.

Samsun’da Nerede Eğlenmeli?

Diğer Karadeniz illerine göre gece hayatı Samsunda oldukça gelişmiştir ve çeşitlilik göstermektedir. İlk başlarda şehir merkezinde yoğunlaşan gece hayatı şimdilerde Atakum bölgesinde yoğunlaşmıştır. Farklı dönemlerde sanatçıların konser verdiği bölgede her bütçeye uygun hitap eden mekanlar bulunmaktadır.

Bu güzel şehirde unutulmaz bir tatil geçirmek istiyorsanız, vakit kaybetmeden Samsun uçak biletinizi almanızı öneririz.

Şimdiden rahat uçuşlar ve keyifli tatiller…

Kampanya ve avantajlardan önce sizin haberiniz olsun!