Kolayyolculuk loading
Lütfen bekleyiniz
En Ucuz Uçak Biletini Buldunuz

Sivas Uçak Bileti ve Seyahat Rehberi

Sivas Uçak Bileti

Sivas yüz ölçümü bakımında ülkemizin Konya’dan sonra ikinci büyük şehridir, topraklarının çoğunluğu İç Anadolu Bölgesi’nin yukarı Kızılırmak bölgesinde, kalan kısımları ise Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesindedir. Sivas’ın tarihteki önemi büyüktür, Anadolu’daki İpek Yolu’nun kesiştiği yerdedir ve ayrıca büyük bir öneme sahip olan Kral Yolunun geçtiği bir ildir.

Sivas’ın tarihi bilinen yazılı kaynaklara göre Hititlere dayanır. 1095-1174 yılları arasında Türkiye Selçuklu Devleti Sivas ve Kayseri şehirlerini değişimli olmak üzere başkent olarak kullanmıştır. Osmanlı topraklarına Fatih Sultan Mehmed’in torunu Yavuz Sultan Selim’in kattığı Sivas, Osmanlı Devleti’nde eyalet merkezi olmuştur. Milli Mücadele esnasında da Sivas tarihimizde önemli rol oynamış, Atatürk 4 Eylül 1919’da Sivas Kongresine başkanlık etmiş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini Sivas’ta atmıştır.

Sivas’a Ne Zaman Gitmeli?

Sivas’ta yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve kar yağışlı geçer, bu sebeple Eylül ve Nisan aylarında ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Eylül ayında dondurucu soğuklar henüz başlamamış olur, Nisan ayında ise hava yaz aylarına göre daha serin olur, bunaltıcı sıcaklar sizi rahatsız etmeye henüz başlamamıştır. Ayrıca bu aylarda şehir yeşile bürünür ve sizi dinlendirir, hafif yağışlı geçen bu aylarda mevsim sizi yormaz.

Ayrıca Sivas’ta oldukça neşeli ve eğlendirici geçen Yayla Şenlikleri, Türkmen Şenlikleri, Bahar Şenlikleri ve çeşitli festival ve etkinlikler düzenlenir. Bu faaliyetleri takip edip katılarak tatilinize renk katabilirsiniz.

Özellikle, Sivas Kangal Şenlileri’ni kaçırmamanızı öneririz. Sivas’ın Kangal ilçesinde 1999 yılından beri gerçekleştirilen Uluslararası Kangal Festivali her yıl Temmuz ayında yapılır. Dünyaca ünlü Kangal köpeklerinin yarıştırıldığı festival Sivas ve çevre iller tarafından yoğun ilgi görmektedir. Türkiye’nin dört bir yanından gelen Kangal Köpekleri yaş ve cinsiyet kategorilerine göre “Kangal sürü köpeği” ve “Kangal bekçi koruma köpeği” dallarında en iyi olmak için yarışırlar. Eğer meraklısıysanız bu festival kaçmaz.

Sivas’a Ne Nasıl Gitmeli?

Sivas’a ulaşım hava yolu, demir yolu ve kara yolu ile mümkündür havayolu ile ulaşımı tercih edecek ziyaret.iler için Nuri Demirağ Havalimanı’nın şehir merkezine 23 kilometre uzaklıkta olduğunu hatırlatmak isteriz.

Sivas’a Ankara, İzmir, Antalya, Gaziantep, İstanbul, Adana ve Trabzon’dan direkt ve aktarmalı uçak bileti bulabilirsiniz, erken davrandığınızda çok uygun fiyatlara Sivas’a uçak bileti bulabilirsiniz. Türkiye’nin önde gelen havayolu şirketlerinden Pegasus, Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet’in dönemsel kampanyalarını takip ederek ucuz Sivas uçak bileti fırsatını yakalamanız mümkündür. THY (Türk Hava Yolları)’yi tercih edecek yolcularımız için Sivas-İstanbul uçuşlarının hem Atatürk Havalimanı’ndan hem de Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yapıldığını söylemek isteriz.

Sivas’a otobüs seferleri yaklaşık 50 firma tarafından yapılmaktadır, en sık sefer düzenleyen firmalar, Sivas Tur, Öz Sivas Huzur Turizm ve Öz Sivas Seyahat’tir. Türkiye’nin hemen hemen her yerinden otobüsle ulaşım sağlayabileceğiniz gibi özel aracınızla da seyahat edebilirsiniz. Başlıca mesafe ve yolculuk süreleri aşağıdaki gibidir.

Eğer nostaljik bir seyahat hayaliniz varsa ve zaman sorununuz yoksa tren yolu sizin için uygun olabilir. seyahat etmek isterseniz Sivas’a demir yoluyla ulaşım gayet mantıklıdır.

Sivas’ta Nerede Kalmalı?

Sivas’ta konaklama kent oteli, pansiyon ve termal otel şeklindedir. Merkez otellerinin çoğunluğu Atatürk Bulvarı üzerinde bulunur. Divriği ve merkezde uygun fiyatlarla otel ve pansiyon bulabileceğiniz gibi isterseniz 4 yıldızlı lüks otellerde de konaklayabilirsiniz.

Kaplıca Turizmi için Sivas’ı ziyaret ediyorsanız Kangal Balıklı Kaplıca önemli bir cilt tedavi merkezidir ve rahat edebileceğiniz kadar bütçenizi de sarsmayacak bir konaklama işletmesidir, zira fiyatlar 90 ila 130 TL arasında.

Sivas’ta yayla turizmi yaygındır, doğayla baş başa bir tatil geçirmek istiyorsanız Gökpınar Gölü, Kardeşler Hatıra Ormanı, Eğriçimen Yaylası ve Gürun bölgesinde kamp kurabilir veya çevre otellerde konaklayabilirsiniz.

Sivas’ta Ne Yemeli-İçmeli?

Sivas Mutfağı oldukça zengin ve leziz yemeklere sahiptir. Madımak, hıngel, katmer ve daha fazlasını Sivas’ta tadabilirsiniz, işte size tavsiye edeceğimiz bazı meşhur yöresel Sivas yemekleri; Sivas Köftesi; pideyle birlikte servis edilen Sivas köftesi diğer köftelerin aksine daha çok etten oluşur. Kıymanın fazla inceltilmeden yapıldığı bu köfte fazla baharat içermez, yenilebilecek yöresel yiyecekler arasında önceliklidir.

Sivas Kebabı; Yöreye has olan bu kebap türünde etler şişe dizilir, arasına patlıcan, yeşil biber ve domates dizilir. Lezzetini veren ise toprakla sıvanmış fırında dik şekilde pişiriliyor olmasıdır.

Madımak; Sivas’a münhasır olan ve ıspanağa benzeyen madımak otundan yapılır. Salça, soğan ve kıyma ile kavrularak hazırlanır.

Hıngel; Sivas’a özel olan bu yöresel yemek hamur arasına et ve patates koyulması ile pişirilip tereyağı ve yoğurt ile servis edilir.

Katmer; Sivas yöresinde katmer hamurların arasına tereyağı sürülerek üst üste konulur, üzerlerine yumurta sürülür ve fırında pişirilir.

Bu lezzetleri merkezde ve ilçelerde hemen hemen tüm restoran ve otellerde bulabilirsiniz.

Sivas’ta Nereleri Gezmeli?

Sivas’ta gezebileceğiniz doğal güzellikler, genellikle Selçuklu mimarisinin hakim olduğu tarihi mekanlar ve ibadethaneler vardır, işte gezmeden Sivas’tan ayrılmamanız gereken yerler;

Buruciye - Şifaiye Medresesi

Hibetullah Burucerdioğlu tarafından 3. Gıyasettin Keyhüsrev döneminde 1271 yılında yapılmıştır. Selçuklu taş oymacılığı sanatının en güzel örneklerini taşır, ilmiye çalışmalarında kullanılmıştır.

Ulu Camii

Kutbettin Melikşah tarafından 1196 yılında yaptırılan eser günümüzde hala cami olarak kullanılmaktadır. 820 senelik bu cami görülmeye değer güzelliktedir ve tarihi havası sizleri etkileyecek niteliktedir.

Çift Minareli Medrese

Kapısının üstünde yer alan kitabeye göre 1271 yılında İlhanlı Devleti veziri Şemseddin Cüveyni tarafından yaptırılan eser tuğla ve çini ile süslenmiş 2 minaresi ve gösterişli taç kapısı ile ziyaretçileri cezbetmektedir.

Gök Medrese

3. Gıyaseddin Keyhüsrev dönemine ait olan bu eseri Sahit Ata Fahreddin Ali 1271 yılında yaptırmıştır. Türk mimarisinin önemli özelliklerini taşımaktadır.

Gürün Gökpınar Gölü

Günümüze kadar korunabilmiş ender güzellikte göllerden bir tanesidir. Yelken ve Karahisar Köy sınırları içerisinde bulunur, kamp için ideal olan göl çevresi aynı zamanda muhteşem doğal güzelliğiyle büyüleyici etkiye sahiptir.

Sivas Eğri Köprü

Araç trafiğine kapalı olan köprü Selçuklu dönemine aittir ve hala sağlamdır, 179 metre uzunluğa, 4.55 m ene sahip olan bu köprü 18 gözlüdür.

Sivas’ta Nerede Eğlenilir?

Sivas’ta gece hayatı olduğu pek söylenemez,; bir kaç bar ve pub bulabilirsiniz. Gece kulübü olarak Heybeli Bar ve canlı müzik için Balkon Kafe’yi önerebiliriz. Canlı müzik, kafe tarzında eğlence mekanları oldukça fazladır. Oldukça büyük ve aradığınızı rahatlıkla bulabileceğiniz alışveriş ve eğlence merkezleri mevcuttur.

Kampanya ve avantajlardan önce sizin haberiniz olsun!