Kolayyolculuk loading
Lütfen bekleyiniz
En Ucuz Uçak Biletini Buldunuz

İstanbul Uçak Bileti ve Seyahat Rehberi

İstanbul Uçak Bileti

Yedi tepe üstünde zaman bir gergef işler!
Yedi renk, yedi sesten sayısız belirişler…
Eyüp öksüz, Kadıköy süslü, Moda kurumlu.
Adada rüzgar, uçan eteklerden sorumlu.
Her şafak Hisarlarda oklar çıkar yayından
Hâlâ çığlıklar gelir Topkapı sarayından.
Ana gibi yâr olmaz İstanbul gibi diyâr;
Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar…
Gecesi sümbül kokan,
Türkçesi bülbül kokan,
İstanbul,
İstanbul…

Ne de güzel söylemiş Necip Fazıl Kısakürek: “Ana gibi yâr olmaz İstanbul gibi diyâr”. Bir başkadır İstanbul. Kimileri için bir kara sevda, kimileri için ise ne kadar kızılsa da sevmekten vazgeçilmeyen bir sevgiligibidir. Uzağındayken hasretiyle yanıp tutuştuğumuz, içinde yaşarken hep söylendiğimiz, huysuz ama bir o kadar da güzel sevgili...

Böyle bir şehri bu satırlara sığdırmak elbette imkansızdır. İstanbul tam bir kültür ve tarih mozaiğidir. Dünyada eşi benzeri bulunmayan ve Avrupa ile Asya kıtaları üzerinde tarihi ve kültürel dokusuyla göz kamaştıran muhteşem doğal güzellikleri, gökyüzüne uzanan minareleri, altın yaldızlı kubbeleri, sarayları, köşkleri, müzeleri, park ve bahçeleri, anıtları, kuleleri ve kültürüyle İstanbul özel ve keşfetmesi çok heyecan verici bir şehirdir.

İstanbul'a Ne Zaman Gitmeli?

Akdeniz, Karadeniz, Balkan ve Anadolu kara ikliminin tesiri altında bulunan İstanbul’da, kış aylarında Akdeniz’den gelen ılık lodosları, Balkanlar üzerinden gelen soğuk veya Karadeniz’den gelen yağışlı havalar takip eder. Kış mevsimi soğuk ve dönem dönem karlı geçmektedir. Yazları ise sıcak ve oldukça nemlidir. En yoğun sıcaklık Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanır. Tüm bu koşullara rağmen İstanbul 4 mevsim ziyaret edilebilecek bir şehirdir. Mevsimine uygun giyindiğiniz takdirde yapacağınız seyahatte bir sıkıntı yaşamazsınız.

İstanbul'a Nasıl Gitmeli?

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en kalabalık şehirlerinden biri olan İstanbul’a yurtiçindeki her şehirden ulaşım mümkün. Karayoluyla, deniz yoluyla, havayoluyla ve demiryolu ile ulaşabilirsiniz. Ancak yurtiçi ulaşımda zaman önemli bir kriterse o zaman havayolu ulaşımını tercih etmeniz gerekmektedir. İstanbul’a pek çok büyükşehirden yerel havayolu şirketlerinin tarifeli seferleri ile ulaşım mümkün. Anadolu Yakası’ndaki Sabiha Gökçen Havaalanı’nı ya da Avrupa Yakası’ndaki Atatürk Havalimanı’nı tercih edebilirsiniz. Her iki havalimanından da şehir merkezine ulaşımını sağlayacak servisler bulunmaktadır.

Yurtdışından İstanbul’a gelecekseniz yerel havayolu şirketlerimizden Türk Hava Yolları, Pegasus Havayolları, Atlas Global; yabancı havayolu şirketlerinden ise British Airways, Lufthansa ve Air France başta olmak üzere birçok firmanın tarifeli seferlerini bulabilmek mümkün. Atatük Havalimanı konumu itibarıyla hem direkt uçuşlar için hem de aktarmalı uçuşlar için önemli bir coğrafyada bulunmaktadır. 2014 verilerine göre yılda yaklaşık 56 milyon yolcuya evsahipliği yapmıştır. Bu rakam Sabiha Gökçen Havalimanı için ise 20 milyon üzerindedir.

İstanbula direkt uçuşların bu kadar yoğun olması şüphesiz bilet fiyatlarını da etkilemektedir. Tarifeli sefer sayısının artması biz yolcular için ucuz İstanbul uçak bileti alabilme imkanını yaratıyor. Ancak en ucuz uçak biletini alabilmek ise seyahat planlarınızı yapmaya başladığınız anda İstanbul uçak biletinizi almanızla mümkün oluyor. Özellikle seyahatinizde en az bir ay önce alınmış bir uçak bileti ile seyahat tarihinden 1 hafta önce alınmış iletin arasındaki fiyat bir hayi farklı.

Havayolu şirketlerinin promosyon dönemlerini takip ederseniz de ucuz İstanbul uçak bileti alabilmeniz mümkün olacaktır.

İstanbul'da Nerede Kalmalı?

İstanbul her bütçeye ve her zevke uygun konaklama alternatifiyle ziyaretçilerini memnun edebilecek bir şehirdir. İstanbul trafiği ile meşhur bir şehirdir, dolayısıyla konaklayacağınız yeri seçerken gezeceğiniz yerlere ulaşımının kolay olmasına dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Konaklama kriterlerinizi belirledikten sonra internet üzerinden rezervasyon yapabileceğiniz siteleri gezmenizi ve özellikle misafir yotumlarınıokuyarak bir karar vermeniz doğru olacaktır.

İstanbul'da Ne Yemeli-İçmeli?

Yemek yemek sizin için bir zevkse o zaman cennete düştüğünüzü söyleyebiliriz. Hem yöresel mutfakların hem de dünya mutfaklarının en güzel örneklerini birarada bulabileceğiniz nadir şehirlerden bir tanesidir İstanbul. Bu şehirde en iyisini bulabileceğiniz özel tatlar da vardır.

Bir deniz şehri olan İstanbul’da balığın her türlüsünü bulabilmeniz mümkün. Bütçenize göre balığınızı eşsizboğaz manzarası eşliğinde yemek isterseniz boğazdaki balıkçılara gidebilir veya deniz kenarındaki salaş teknelerde balık ekmek yiyebilirsiniz.

Her ne kadar İstanbul’a özgü bir yemek olmasa da Anadolu’nun en ümlü kebap restoranlarının İstanbul şubelerinde bu lezzeti deneyebilirsiniz. Tercihiniz kebap ise Hamdi, Develi, Kaşıbeyaz veya Namlı’da denemenizi tavsiye ederiz.

Yiyebilecekleriniz şüphesz bunlarla sınırlı değil. İstanbul’a gelmişken, Vefa’da boza içmeyi, Sultanahmet’te köfte, Sarıyer’de börek, Kanlıca’da yoğurt, Anadoluhisarı’nda midye dolma, Beyoğlu Balık Pazarı’nda kokoreç, Ortaköy’de kumpir yemeyi ve üstüne de bol köpüklü bir türk kahvesi içmeyi unutmayın.

İstanbul'da Nereleri Gezmeli?

Roma, Bizans ve Osmanlı  gibi üç büyük medeniyete evsahipliği yapmış İstanbul’da gezebileceğiniz yerler sınırsızdır. Her taşı tarih kokan bu şehirde göze çarpan en etkileyici yerlerin başında Tarihi Yarımada ve Boğaziçi gelir. Sizin için “görmeden sakın dönmeyin” diyebileceğimiz bazı yerler hakkında ufak detaylar vermek isteriz. Ancak İstanbul’u gezmek istiyorsanız, sokaklarında kaybolup kendinizi onun kollarına teslim etmeniz gerekir.

Ayasofya Müzesi

532 yılında imparator Justinian’ın emri ile yapılmış bir kilise olan Ayasofya Müzesi, İstanbul’un fethinin ardından 4 tane kubbe eklenerek camiye dönüştürülmüştür. Ayasofya’nın en önemli özelliği iç süslemeleri,mozaikleri ve eşsiz mimarisidir. 33 metre açıklığındaki kubbe tabandan 55.6 metre yüksekliğindedir.
Ayasofya Müzesi’nin dış kısmında II. Sultan Selim’in türbesini de görebilirsiniz. Ayrıca iç bölümde yer alan I. Mahmud Kütüphanesi son derece ilgi çekicidir. Okuma kısmı ve kitap kısmının ayrı ayrı olduğu kütüphanenin duvar işlemelerinin her biri sanat eseri niteliğindedir.

Dolmabahçe Sarayı

250.000 m²lik bir alan üzerinde bulunan saray, Sultan I. Abdülmecit tarafından yaptırılmıştır.Saray, devlet yönetim işlerine ayrılan Mâbeyn-i Hümâyûn (Selâmlık), Padişah'ın devlet ileri gelenleriyle bayramlaşması ve kimi önemli devlet törenleri için kullanılan Muâyede Salonu (Tören Salonu) ve Padişahın ve ailesinin yaşadıkları Harem-i Hümâyûn adlarını taşıyan üç bölümden oluşur.

Dolmabahçe Sarayı'nın kendine has bir mimari biçimi olmamasına karşın Fransız Baroku, Alman Rokokosu, İngiliz Neo Klasizmi, İtalyan Rönesansı karışık bir şekilde uygulanmıştır. Dolmabahçe Sarayı içerisinde 285 oda ve 43 salon bulunmaktadır. Saray, azartesi ve Perşembe günleri hariç, her gün 09:00-16:00 saatleri arası ziyarete açıktır.

Topkapı Sarayı

Osmanlı İmparatorluğu'nun 600 yıllık tarihinin 400 yılı boyunca, devletin idare merkezi olarak kullanılan ve Osmanlı padişahlarının yaşadığı saray, Fatih Sultan Mehmed tarafından 1478’de yaptırılmıştır. Günümüzde yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken saray 1985 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne girmiştir.

Saray bünyesinde pek çok koleksiyon bulunmaktadır. Bunlardan başlıcaları: Hırka-i Saadet Dairesi ve Kutsal Emanetler, İmparatorluk Hazinesi, Padişah kaftanları, kumaşlar, halılar ve kutsal örtüler, Padişah portreleri ve resim koleksiyonudur. Saray, Salı günleri hariç, her gün ziyarete açıktır.

Süleymaniye Camii

1550 -1557 yılları arasında Mimar Sinan tarafından, Kanuni Sultan Süleyman adına yapılan Süleymaniye Camii, Klasik Osmanlı Mimarisi’nin en güzel örneklerindendir. Çevresinde , medrese, şifahane, hamam, kütüphane, aşevi gibi bir çok yapı bulunuyor. Kanuni Sultan Süleyman’ın, İstanbul’un fethinden sonraki 4. Osmanlı Padişahı olması sebebiyle 4 adet minaresi vardır.

Süleymaniye Camii’nin en önemli özelliği, seslerin caminin her bir köşesinden duyulmasına imkan veren akustiğidir. Süleymaniye Camii’nin içinde hat sanatının en güzel örneklerini görebilirsiniz.

Rahmi M. Koç Müzesi

1994 yılında ziyarete açılan Rahmi M. Koç Müzesi, 27 bin metrekarelik alan üzerinde kurulmuştur. Türkiye'de sanayi, ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk müze olması açısından önemlidir. Tarihi Lengerhane Binası, Tarihi Hasköy Tersanesi ve Açık Hava Sergileme Alanı’ndan oluşan üç blüme ayrılmıştır. Çeşitli organizasyonlar, konserler ve özel sergiler düzenlenen müzedeki ziyaretinize kısa bir mola vermek istediğinizde, klasik otomobillerin sergilendiği galeri içinde yer alan “Demlik Kafe”yi denemenizi tavsiye ederiz.

Boğaz Turu

Eminönü’nden başlayarak Anadolu Kavağı'na kadar süren etkileyici İstanbul Boğaz turu, İstanbul'a geldiyseniz yapmadan sakın dönmeyin diyebileceğimiz aktivitelerden biridir. Ayrıca Ortaköy’den kalkan tur tekneleriyle İstanbul Boğazı'nda geleneksel ve unutulmaz bir tekne gezisi yapmadan İstanbul gezinizi tamamlamamanızı tavsiye ederiz.

İstanbul'da Nerede Eğlenmeli?

İstanbul’un gece hayatı da en az kendisi kadar renkli ve hareketlidir. Zevkinize ve bütçenize uygun bir alternatif bulamamanız neredeyse imkansızdır. Sakin bir yemek ve dostlarla sohbet tercih edenler için restoran seçenekleri, hem müziğimiz olsun hem sohbetimiz olsun diyenler için fasılları, gün ışıyana kadar dans edelim diyenler için gece kulüpleriyle yaşayan bir şehirdir İstanbul. Kısacası, müzik zevkinizden tercih ettiğiniz içkinin çeşitliliğine kadar birçok kriter tercih edilecek mekanları belirliyor.

Dolayısıyla önce ne istediğinize karar verin sonra kendinizi dillere destan İstanbul gece hayatının kollarına bırakın.

Tarihiyle, doğasıyla ve gece hayatıyla yerli yabancı turistin yoğun ilgisini çeken bir şehri baştan aşağı gezip görmek kim istemez ki? Bunun için tek yapmanız gereken seyahat planınızı yapıp, bir an önce tarihlerinizi belirleyerek kendiniz için ucuz  İstanbul uçak bileti edinmek ve zevkinize göre bir otel tercihi yapmak. Sonra mı? Valizinizi kaptığınız gibi İstanbul’un renkli dünyasına adım atmak.

Şimdiden iyi uçuşlar ve keyifli tatiller…

Kampanya ve avantajlardan önce sizin haberiniz olsun!